Avatrade review & ervaringen

Aanbod Demo account - Leer traden zonder inleg
Betaalmethoden
VISA, iDeal, Skrill, Neteller
Producten Forex, CFD & Cryptocurrencies
Ideale instapbedrag €100
Educatie Demo account
Voorwaarden Elke belegger dient zich na registratie te verifiëren. Hiervoor dient u bewijs van ID, bewijs van adres en bankafschrift aan te leveren.
Licenties Bank of Ireland
Wij vinden het top
Aanbieding

€100.000 virtueel

Demo account
Veilige link
Kies uw betaalmethode
VISAiDealSkrillNeteller

Totale score
4.5/5
Luuk Wouda
Auteur:

Met Avatrade kunt u beleggen in een heel uitgebreid aanbod handelsinstrumenten. De broker is erg betrouwbaar en u kunt er veilig handelen.

Laatste update:
Makkelijk te gebruiken
91%
Uitstekend
Functionalitiet
90%
Heel goed
Mobiel/App
91%
Uitstekend
Klantenservice
89%
Heel goed
Veiligheid
92%
Uitstekend

Avatrade review: ervaringen en uitleg

Is Avatrade betrouwbaar of is deze broker een scam? Wij gaan een antwoord geven op deze vraag middels onze onafhankelijke broker test. In deze Avatrade review zullen we onze Avatrade ervaringen delen met u.

Avatrade-review-en-ervaringen

Avatrade is een betrouwbare en veilige broker

De broker bestaat al sinds 2006 maar maakt dit Avatrade veilig? In deze onafhankelijk review geven we een antwoord op deze vraag. Samen met andere vragen als: hoe hoog zijn de Avatrade kosten? Kunt u risicoloos beleggen met een demo account? En hoe zit het met de licenties van Avatrade? U leest het antwoord op al deze vragen in de Avatrade review.

Wat zijn onze Avatrade ervaringen?

Onze Avatrade ervaringen zijn erg positief. Wij hebben weinig negatieve dingen meegemaakt. In onze Avatrade review zullen we de meeste belangrijke dingen voor een belegger bespreken. Zo zullen we het hebben over de stortingsmethoden. We kunnen nu alvast verklappen dat iDeal aanwezig is. Daarnaast vertellen we u hoe makkelijk we de klantenservice konden contacteren. Avatrade beschikt namelijk over een klantenservice die 24/7 bereikbaar is. Bovendien zullen we een antwoord geven op volgende vragen: hoe groot is het aanbod? En is Avatrade betrouwbaar? Al onze Avatrade ervaringen komen in deze review aan bod.

Waren er ook dingen die beter konden? Jawel. Zo konden wij het aanbod niet goed inzien voor we een account hadden aangemaakt. En ook de klantenservice (hoe snel en goed ook), was helaas niet in het Nederlands beschikbaar.

De voordelen van Avatrade
 • Transparante review
 • Legaal in Nederland
 • Uitgebreid aanbod: valuta, crypto, ETF’s, indices, aandelen, grondstoffen
 • Juiste licenties voor Europa en geregistreerd bij de AFM
 • 24/7 klantenservice
De nadelen van Avatrade
 • Producten niet inzichtelijk zonder account
 • Klantenservice niet in het Nederlands

Avatrade scam of betrouwbaar en veilig?

Wij stellen direct dat onze Avatrade ervaringen de broker als betrouwbaar aangeven. Een Avatrade scam sluiten wij uit. Maar wat zorgt dat wij Avatrade betrouwbaar vinden als broker? Dat leest u hieronder in onze Avatrade review:

 • Er zijn uiteraard de licenties. Er zijn wereldwijd een groot aantal licenties aan de broker uitgereikt. Deze ontvangen zij niet als er een Avatrade scam zou zijn. Voor Europa werken zij met de licentie van de Centrale Bank van Ierland, een zeer gerespecteerde vergunning. Hiernaast is er de controle van de Nederlandse AFM. Dit zijn allebei hoog aangeschreven autoriteiten. Deze gaan ervoor zorgen dat uw Avatrade ervaringen optimaal zullen zijn om te beleggen.
 • Ook is er de beveiliging van data en transacties. Documenten worden goed beschermd opgeslagen en alle data en transacties worden met SSL technologie beschermd. Dit zorgt ervoor dat gegevens versleuteld verzonden worden. Dit betekent dat uw gegevens onleesbaar zijn voor derden die niets met deze gegevens te maken hebben. U ziet dat de site gebruik maakt van SSL technologie doordat de url met https:// begint.
 • Sluiten we af met verantwoord beleggen: alle beleggers krijgen de kans om te leren traden. Er kan namelijk risicoloos gehandeld worden in het gratis demo account. Met een virtuele startbalans van €100.000 kunt u alle strategieen uitproberen.

Een overzicht van de redenen waarom Avatrade betrouwbaar is:

 • Europese licentie verkregen van de Central Bank of Ireland.
 • Registratie en controle door de Nederlandse AFM.
 • Alle data en transacties beschermd met SSL technologie.
 • Avatrade demo account waarmee u risicoloos kunt beleggen, u ontvangt een startbalans van €100.000 virtueel geld.
Meld u nu aan bij Avatrade

Avatrade scam of is mijn geld veilig?

Van een Avatrade scam is geen enkele sprake. De broker heeft maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat eenieder bij Avatrade veilig kan handelen. We bespreken ze hieronder:

 • Afzonderlijke bankrekening: de broker zorgt ervoor dat al het geld van beleggers op een afzonderlijke bankrekening staat. De broker mag en kan dit geld niet gebruiken voor bijvoorbeeld investeringen of het betalen van het personeel.
 • Verzekering van uw balans tot €20.000: mocht het onmogelijke gebeuren en de broker gaat failliet, dan is uw balans verzekerd tot €20.000. U bent dan niet direct uw hele kapitaal kwijt.
 • Negatieve balansbescherming: u kunt met uw balans nooit onder de €0 uitkomen. Mocht uw investering niet goed gaan, dan hoeft u niet eerst een minstand weg te werken. U raakt zo nooit meer geld kwijt dan wat u heeft ingelegd.
 • Stop-loss: u kunt van te voren instellen wat het maximale verlies is dat u wilt lijden op uw investering. Uw opties zullen op dat bedrag verkocht worden.

Dit alles maakt dat Avatrade betrouwbaar is om geld te storten. De broker heeft een groot aantal maatregelen getroffen. Hieronder kort samengevat in onze Avatrade review waarom de broker veilig is:

 • Afzonderlijke bankrekening voor de beleggersgelden
 • Balans verzekerd tot €20.000
 • Negatieve balansbescherming
 • Stop-loss in te stellen

Hoe is Avatrade gereguleerd?

Onze Avatrade ervaringen met de licenties zijn ook positief. De broker beschikt over een groot aantal licenties. Dit komt omdat ze hun diensten wereldwijd aanbieden. Voor Nederlanders is de licentie van de Central bank of Ireland van belang. Dit geeft hen het recht om als broker binnen de EU te fungeren. Hiernaast maakt de extra controle van de AFM dat Avatrade betrouwbaar is. De AFM is de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten. Dit is de autoriteit die financiële instellingen binnen Nederland controleert. Dankzij de licenties kunt u als belegger bij Avatrade veilig handelen. Een overzicht van alle licenties:

Regio
Licentie
Ava Trade EU Ltd
Central bank of Ireland
Ava Trade Ltd
BVI Financial Services Commission
Ava Capital Markets Australia Pty Ltd
ASIC
Ava Capital Markets Pty
South African Financial Services Board
Ava Trade Japan KK
FSA


U ziet, broker heeft wereldwijd verschillende licenties. Dit maakt dat er geen kans is op een Avatrade scam. De broker wil niet het risico lopen de licenties kwijt te raken.

hoe-is-avatrade-gereguleerd

Avatrade beschikt over licenties in verschillende landen

Technische veiligheid

Beleggen is bij Avatrade veilig. Om dit zo te houden zijn er een flink aantal maatregelen getroffen. U wilt er namelijk als belegger zeker van zijn dat u veilig kunt inloggen en betalingen kunt doen. Maatregelen om Avatrade veilig te houden zijn:

 • SSL technologie: alle data en transacties worden versleuteld verzonden. Derden kunnen deze data niet lezen.
 • Geïntegreerde True-Site identiteitsgarantiezegel: dit zorgt ervoor dat de documenten die u uploadt beveiligd zijn en niet inzichtbaar voor derden.
 • De broker voldoet aan de normen van WebTrust, zoals bepaald door het American Institute of Certified Public Accountants
 • Avatrade gebruikt McAfee Secure (HackerSafe) om creditcardfraude en diefstal van identiteit te voorkomen

Hoe contacteer ik de klantenservice?

De klantenservice van Avatrade is 24 uur per dag bereikbaar. Een klantenservice die altijd te bereiken is, vermindert de kans op een Avatrade scam. Immers u kunt te allen tijden vragen stellen. Dit kunt u doen via e-mail, telefoon en live chat. Vooral de live chat werkt erg goed. Wij hebben ze meerdere malen gecontacteerd met een aantal vragen. Elke keer hadden we binnen 1 minuut contact met een van de medewerkers. De vragen werden snel beantwoord. Vaak met een link erbij waar u het antwoord rustig kunt teruglezen. We hebben dus erg goede Avatrade ervaringen met de klantendienst. De snelwerkende en transparante klantenservice maakt Avatrade betrouwbaar. Het versterkt het gevoel dat Avatrade veilig is om te beleggen.

U kunt ook antwoorden op uw vragen krijgen in het educatiecentrum of in de FAQ op de website. U hoeft dan geen contact te zoeken met de klantenservice.

Hoe werkt Avatrade?

Avatrade werkt gemakkelijk. U opent een account en u kunt direct geld storten en beleggen. U hoeft niets te downloaden op uw computer. U kunt via de website alle transacties maken. Hoe u een account opent is heel eenvoudig. Volg gewoon de volgende stappen:

 1. Ga naar de registratiepagina van Avatrade en klik op “rekening openen”.

 2. Vul uw persoonlijke gegevens in.

 3. Vul uw ervaring en handelskennis in.

 4. Creëer een wachtwoord en vul uw handelsplatform in.

 5. Vul uw profiel, doel en risicoprofiel in.

 6. Ga akkoord met de algemene voorwaarden en klik op “verzenden”.

Uw account is nu klaar maar nog niet geverifieerd. U moet uw account verifiëren om het volledig te kunnen gebruiken. U kunt dit doen door het uploaden van uw ID, bewijs van adres en een bankafschrift. Uw documenten worden veilig opgeslagen en de site is beveiligd met SSL technologie. De wet van privacy verzekert u ervan dat derden uw documenten en data niet doorgespeeld krijgen. Zowel de Central Bank of Ireland en de AFM controleren dit regelmatig.

Is er een Avatrade bonus?

Brokers met een Europese licentie mogen geen bonus meer aanbieden. U kunt hierdoor geen Avatrade bonus meer ontvangen. Echter betekent dit niet dat u niet kosteloos en zonder risico kunt traden.

U kunt namelijk een gratis Avatrade demo account openen. Hierin kunt u risicoloos beleggen en verschillende strategieën uitproberen. De gratis demo account komt met €100.000 virtueel geld. Hiermee kunt u handelen in Forex, CFD’s en cryptocurrency. Het is een aanrader om naast het demo account het gratis educatieplatform te bezoeken. Voor zowel beginnende als ervaren traders staat daar een schat aan informatie. In het educatiecentrum vindt u onder meer filmpjes, artikelen en ebooks. Dankzij het demo account kunt u uw nieuwe kennis direct in de praktijk uitproberen.

Hoe opent u een Avatrade gratis demo account?

Wanneer u geregistreerd bent kunt u een demo account toevoegen aan uw account. U vindt rechts in het menu de optie “Rekening toevoegen”. Wanneer u daarop klikt kunt u een demo account toevoegen. U kunt nu direct met €100.000 virtueel geld beginnen. U kunt verschillende strategieën risicoloos uitproberen. Heeft u zich nog niet geregistreerd, druk dan hier beneden aan de pagina op de aanmeld button. U kom dan direct terecht waar u moet zijn.

Als aanvulling op uw Avatrade demo account, kunt u naar de educatiepagina gaan. Hier vindt u verschillende eBooks, instructiefilmpjes en artikelen die u helpen het beleggen naar een hoger plan te tillen.

Hoe is het aanbod bij Avatrade?

Bij Avatrade kunt u handelen in Forex, cryptocurrency en CFD’s in onder meer grondstoffen, indexen en aandelen. Wanneer u gaat handelen in deze materie wordt u geen eigenaar van de producten. U speculeert op de koerswijzigingen. Voor meer informatie over handelen bij brokers verwijzen we u door naar onze trading bij brokers pagina.

Forex

U kunt handelen in meer dan 60 valutaparen. Er worden majors, minors en exotische paren aan geboden. Hieronder geven we enkele voorbeelden:

 • Major pairs: dit zijn de meest verhandelde paren zoals: USD/EUR, USD/GBP
 • Minor pairs: deze paren zijn nog steeds populair, maar niet zo groot als de majors. Voorbeelden zijn: EUR/JPY of GBP/JPY
 • Exotic pairs: valutaparen van opkomende markten zoals: AUD/SGD, EUR/HUF of EUR/PLN

Wilt u meer weten over Forex en hoe daar in te handelen? Wij schreven voor u een forex informatie pagina. Hier leest u alles over handelen in Forex.

CFD

U kunt kiezen uit vele grote namen om mee te handelen. Een aantal van deze namen zijn:

 • Aandelen: Apple, Google, Coca Cola, Barclays
 • Indexen: NASDAQ 100, FTSE 100, S&P 500, DJ Euro Stoxx 50
 • Grondstoffen: olie, goud, zilver, koffie, tarwe

Wilt u weten wat is CFD nu precies? En hoe werkt het? Wij hebben voor u een handelen in CFD instructiepagina geschreven. Hier leest u alles over CFD’s en de handel daarin.

Cryptocurrency

hoe-is-het-aanbod-bij-avatrade

Bij Avatrade kunt u speculeren op een koersstijging of -daling van cryptocurrency

Er is een aanbod van 13 verschillende cryptocurrency waarin u kunt handelen. U vindt bekende coins als Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en Ripple terug bij de broker.

Belangrijk om te weten is dat u geen eigenaar wordt van de crypto’s die u koopt. U speculeert op de koerswijzigingen van de coins. Voor meer informatie over beleggen in cryptocurrency, verwijzen we u graag door naar onze uitgebreide cryptocurrency pagina.

Avatrade kosten

De Avatrade kosten bestaan voornamelijk uit de spreads die u betaalt bij het handelen. De spread is het verschil tussen koop- en verkoopprijs. Dit is een kleine marge en is het geld wat de broker overhoudt aan de transacties. De spreads bij Avatrade zijn als volgt:

Financieel product
Spread
Cryptocurrency
0,5%-2,0% spread over market
Aandelen
0,13%-0,18%
Forex
1,3-700 pips
Grondstoffen
€0,0015 tot €7,00 spread over market
Indices
0,10-10 spread over market

Avatrade review: account overzicht

Wanneer u een account opent begint u met het standaard account. Er zijn echter meerdere mogelijkheden voor het hebben van een account. Een overzicht van de verschillende Avatrade accounts.

Met het demo account kunt u zonder risico alle strategieën proberen. U krijgt €100.000 virtueel geld om alles uit te proberen. Bent u klaar voor het echte werk? Dan gaat u door naar uw standaard account.

Dit is het account welke u krijgt bij registratie. Mits volledig geverifieerd kunt u hier eenvoudig geld storten, handelen en geld opnemen.

Als u wilt beleggen volgens de regels van de Sharia, kunt u dit hier doen. Er zijn aparte regels voor de rente en er kan zonder vertraging gehandeld worden.

Als u kunt aantonen voldoende ervaring en kennis te hebben, kunt u voor een professioneel account kiezen. Dit krijgt u niet zomaar. U moet echt een gedegen basis hebben. Grootste voordeel hiervan zijn de veel hogere hefbomen.

Avatrade betaalmethoden

Geld storten is bij Avatrade veilig. Dit komt doordat alle transacties beveiligd zijn met SSL technologie. Ook het uitbetalen is bij Avatrade betrouwbaar. U hoeft geen zorgen te hebben dat er een Avatrade scam is. Alles wordt via de regels gedaan. Hierop wordt gecontroleerd door zowel de Central Bank of Ireland als de AFM.

Hoe stort ik geld bij Avatrade?

Omdat de broker wereldwijd hun diensten aanbiedt, is er een groot scala aan betaalmethoden. Wij hebben de beste en snelste methoden voor Nederland op een rijtje gezet:

Methode
Minimale storting
Maximale storting
iDeal
€100
€20.000,00
Visa
€100
€20.000,00
Skrill
€100
€1000.000,00
Neteller
€100
€1000.000,00


De simpelste en snelste manier om geld te storten is iDeal. Iedereen die wel eens iets koopt online weet hoe het werkt. Maar hoe werkt iDeal bij een broker? In onze iDeal bij een broker guide leest u er alles over.

Wat is de Avatrade minimum deposit?

Wilt u graag een account openen bij deze broker, dan moet u minstens €100 storten. Dit is de Avatrade minimum deposit.

Avatrade geld opnemen

Ook het geld opnemen is bij Avatrade veilig. U moet, volgens de regels, een geverifieerd account hebben. Ook moet de geldopname gebeuren naar dezelfde methode als waarmee het geld gestort is.

Hoe snel gaat een geldopname?

 • Ewallets als Skrill en Neteller: binnen de 24 uur
 • Creditcards: tot 5 werkdagen
 • Betaling naar uw bankrekening: tot 7 werkdagen

Zowel het storten van geld als het geld opnemen is volledig zonder kosten.

Avatrade app

Avatrade-app

De Avatrade app kan worden gedownload op zowel uw mobiel toestel als tablet

De Avatrade app is erg geschikt voor het handelen onderweg en thuis. De app helpt u stap voor stap door de processen heen. U kunt de app downloaden op tablet of mobiel voor zowel iOS als Android. De app laadt snel en u navigeert erg eenvoudig door de menus. De Avatrade app wordt gratis aangeboden en is te downloaden in de App Store of Google Play store.

Avatrade licenties en bedrijfsinformatie

avatrade-licenties-en-bedrijfsinformatie

Avatrade draagt uw privacy en veiligheid hoog in het vaandel

De broker is actief sinds 2006 en is uitgegroeid tot een broker die wereldwijd kantoren heeft. Van Ierland tot Australië van Zuid-Afrika tot Mexico. Met ruim 200.000 geregistreerde klanten staan ze wereldwijd als betrouwbaar te boek. Ze bieden naast een groot aanbod van handelsinstrumenten ook een educatieplatform aan waar zowel beginnende als ervaren beleggers goed terecht kunnen.

Qua licenties is het ook dik in orde. Ze hebben meerdere licenties (afhankelijk van de regio) maar de licentie die voor ons van belang is, is de licentie van de Central Bank of Ireland. Deze licentie maakt dat ze hun diensten binnen Europa mogen aanbieden. Ook is er een registratie en controle bij de Nederlandse AFM. Deze licentie en controles sluiten een scam uit.

Avatrade conclusie

Op basis van deze Avatrade review kunnen we concluderen dat de broker betrouwbaar is. Ze treffen meerdere maatregelen wat het handelen bij Avatrade veilig maakt. Zo zijn alle data en transacties beschermd door SSL Technologie, is uw balans verzekerd tot €20.000 bij een faillissement en staat al het geld van beleggers op een aparte bankrekening. De licentie van de Central bank of Ireland en de registratie bij de AFM maken een Avatrade scam onmogelijk. De instanties controleren namelijk zowel de interne als de externe processen.

U kunt risicoloos beleggen met de demo account. U kunt met een virtuele balans van €100.000 verschillende strategieën proberen. Er is een groot aanbod van handelsinstrumenten waar u in kunt handelen. Hoe u dit het beste kunt doen, kunt u leren op het educatieplatform. Hier is voor zowel beginners als ervaren beleggers veel gratis informatie te krijgen.

Heeft u vragen, dan staat de klantenservice 24 uur per dag voor u klaar. U kunt eenvoudig via e-mail of live chat een medewerker contacteren. Onze Avatrade ervaringen met de klantenservice waren erg goed. Dit maakt deze broker betrouwbaar. Wij raden aan het platform van deze broker te gebruiken als u gaat beleggen. Dit komt door de betrouwbare en professionele manier van werken, zowel op uw desktop als op uw mobiel. Wij hebben getracht in onze Avatrade review een eerlijk beeld te schetsen van deze broker. Mocht u op of aanmerkingen hebben laat u deze gerust achter.

FAQ - veelgestelde vragen

Als u een account opent bij Avatrade, dan moet u minstens €100 storten. Voor meer informatie over de betaalmethoden van Avatrade, raden we u aan onze review te raadplegen.

Avatrade brengt vooral spreads in rekening. Dit verwijst naar het minieme verschil tussen de aankoop- en verkoopprijs. Raadpleeg onze Avatrade review voor meer informatie over de spreads die worden aangerekend.

Een uitbetaling duurt voor uitbetalingen naar uw bank tot 7 werkdagen. Een uitbetaling naar een ewallet duurt nog geen 24 uur. Alle betalingen zijn beveiligd via de SSL technologie. Uw geld is bij Avatrade veilig en kan niet in verkeerde handen vallen. Voor een uitbetaling moet u wel een geverifieerd account hebben. Lees alles over de opnamemethodes en de tijdsduur in onze review.

Ja, u kunt bij Avatrade veilig handelen in Bitcoin en ander cryptocurrencies. U vindt onder meer bekende coins als Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en Ripple terug bij Avatrade. U wordt geen eigenaar van de munten. U speculeert op de koerswijzigingen. Alles over het cryptocurrency aanbod van Avatrade leest u in onze review.

Ja, Avatrade is 100% legaal in Nederland. Ze hebben de juiste licenties die ervoor zorgen dat ze hun diensten mogen aanbieden. De licenties maken een Avatrade scam onmogelijk. De regelgeving die zij moeten opvolgen maakt Avatrade veilig om te handelen. Lees alles over de regelgeving in onze Avatrade review.


Heeft u een vraag of een mening over het artikel? Deel het met ons!

Uw e-mail adres word niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht* Alle commentaren zullen worden gemoderated

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~vVTVTVTVv~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~