ExpressVPN review & ervaringen

Betaalmethoden
iDeal, PayPal, VISA, American Express, bitcoin
Producten Android, iOS, MacOS, Windows, Linux, Chrome, Mozilla, Netflix
Educatie Via de website
Voorwaarden Tot 5 toestellen. Betaling van het abonnement gebeurt vooraf.
Wij vinden het top
Aanbieding

€8,32/maand

Via de website
Veilige link
Kies uw betaalmethode
iDealPayPalVISAbitcoin

Totale score
4.5/5
Luuk Wouda
Auteur:

Met ExpressVPN kunt u Netflix kijken en 5 toestellen beveiligen. Het is een heel degelijke VPN service. Eén nadeel: het maandelijks abonnement is wat aan de hoge kant.

Laatste update:
Prijs-kwaliteitverhouding
91%
Heel goed
Functionaliteit
92%
Heel goed
Mobiele app
88%
Goed
Klantenservice
94%
Uitstekend
Veiligheid
91%
Heel goed

ExpressVPN review: veilig, snel en veelzijdig

ExpressVPN is al actief sinds 2009 en een sterke en snelle VPN die wereldwijd servers aanbiedt. Al deze servers geven u de mogelijkheid om anoniem en veilig te browsen vanuit de hele wereld. Zonder dat u ooit geblokkeerd kan worden door IP issues.

ExpressVPN vindt het belangrijk dat u als klant snel, veilig en gemakkelijk het internet kan bezoeken. Ze vinden dit zo belangrijk dat als u niet tevreden bent u 30 dagen de tijd heeft om uw geld terug te krijgen. ExpressVPN gelooft in haar eigen product.

ExpressVPN review & ervaringen

ExpressVPN is een veilige VPN die tot 5 toestellen tegelijk beveiligt

U kunt met de ExpressVPN 5 apparaten tegelijk aansluiten. En momenteel zijn er 160 VPN serverlocaties verdeeld over de wereld. U kunt hier gebruik van maken ongeacht of u nu iOS, Apple of Windows gebruikt.

In onze onafhankelijk review bespreken wij de prijs-kwaliteitverhouding, de snelheid van het internet en hoe veilig ExpressVPN daadwerkelijk is.

Onze ExpressVPN ervaringen

Onze ExpressVPN ervaringen zijn erg goed. Ondanks dat ExpressVPN aan de hoge kant zit van de prijs, is de VPN het waard. De prijs-kwaliteitverhouding zit wat dat betreft helemaal goed. Wij konden makkelijk contact maken met de servers zonder veel snelheid te verliezen. Voor het streamen was het meer dan perfect. Het aantal servers dat aangeboden wordt is uitermate groot en de regio zeer uitgebreid.

De VPN en de website zijn erg makkelijk in gebruik en ook de klantenservice is eenvoudig te contacteren. Een ander groot voordeel is de mogelijkheid tot het betalen met iDeal. Dit maakt het heel eenvoudig het abonnement aan te schaffen.

De voordelen van ExpressVPN
 • 3000 servers
 • 160 locaties
 • 5 verschillende devices
 • Geschikt voor Netflix
 • Betalen met iDeal
De nadelen van ExpressVPN
 • Niet de goedkoopste optie

Is ExpressVPN een scam of betrouwbaar?

ExpressVPN is absoluut geen scam. Het is een veilige en zeer betrouwbare VPN service. Het bedrijf is gevestigd op de Virgin Islands en kan zo de diensten aanbieden zonder gegevens te hoeven opslaan. Er zijn honderdduizenden mensen die met grote regelmaat ExpressVPN gebruiken als VPN. En deze zijn allen zeer tevreden.

Omdat de aanbieder zich op de Virgin Island bevindt, hoeven zij geen gegevens op te slaan. Dit zorgt ervoor dat u geheel anoniem kan surfen. Niets van uw persoonlijke gegevens wordt opgeslagen. En ook uw browsegeschiedenis zal niet opgeslagen worden. U hoeft daarom nooit bang te zijn dat uw gegevens in handen van derden komen. Ook zijn alle verbindingen zo goed beveiligd dat niemand uw browser kan overnemen.

Wat maakt ExpressVPN betrouwbaar:

 • Geen log opslag
 • 256-bit encyptie
 • Kill Switch
Meld u nu aan bij ExpressVPN

Kan ik ExpressVPN legaal gebruiken?

Het gebruik van ExpressVPN is volkomen legaal. Doordat zij niet in de EU of de USA gevestigd zijn, kunnen zij hun diensten aanbieden zonder verplichte persoonsgegevens opslag.

ExpressVPN is uitermate geschikt voor u als gebruiker om u anoniem op het internet te begeven. Ook maakt het dat het voor u veiliger is om internet te gebruiken op open wifi netwerken. Zoals bijvoorbeeld in de trein of op het vliegveld.

Het gebruik maken van de VPN is legaal maar illegale activiteiten worden niet legaal als u een VPN gebruikt. Het geeft u dus geen vrijbrief om illegale activiteiten te ontplooien. Illegale activiteiten zijn nimmer toegestaan en te allen tijde strafbaar!

Wat is legaal:

 • Geografische blokkades omzeilen
 • Social media gebruiken
 • Veilig anoniem internetten

Hoe downloadt u ExpressVPN?

Het downloaden van ExpressVPN is niet moeilijk. U hoeft enkel de onderstaande stappen te volgen. Wanneer u deze correct volgt kunt u direct gebruik maken van de VPN. De stappen zijn vrijwel identiek voor de verschillende devices. U downloadt de ExpressVPN als volgt:
Meld u nu aan bij ExpressVPN

 1. Klik op de knop hierboven om de website van NordVPN te bezoeken

 2. Klik op “Aan de slag”

 3. Kies uw abonnement

 4. Vul uw persoonlijke gegevens in

 5. Download de app en gebruik de VPN

Over ExpressVPN

ExpressVPN geeft u de mogelijkheid om veilig het internet te gebruiken. Zij zorgen ervoor dat uw verbinding volledig beschermd is. Buitenstaanders kunnen geen toegang krijgen tot uw computer.

De VPN maakt gebruik van 256-bit encryptie en maakt gebruik van het OpenVPN-UDP-Protocol. Hierdoor voldoet de verbinding aan de hoogste normen als het aankomt op versleuteling.

ExpressVPN heeft honderdduizenden gebruikers. Deze maken gebruik van de meer dan 3000 VPN servers welke verdeeld zijn over 160 VPN serverlocaties. Deze serverlocaties zijn verdeeld over maar liefst 94 verschillende landen. U kunt een volledig overzicht van alle locaties terugvinden op de website.

De provider geeft u ook de kans om gebruik te maken van verschillende streamingdiensten. Zoals bijvoorbeeld Netflix. Iets wat niet elke provider meer lukt tegenwoordig. Wanneer het op snelheid aankomt verliest u weinig tot niets van uw snelheid wanneer u ExpressVPN gebruikt. Uw ping kan iets hoger worden, houd daar rekening mee. Uiteraard is de snelheid ook afhankelijk van waaruit u inlogt.

Wanneer u een ExpressVPN abonnement afsluit, kunt u de diensten gebruiken op 5 verschillende devices. U kunt dus zonder problemen uw computer, tablet, tv en mobiele telefoon via ExpressVPN beveiligen.

ExpressVPN wat kost het?

Abonnement
Prijs per maand
Totale prijs
1 jaar
€8,32
€99,95
6 maanden
€9,99
€59,95
1 maand
€12,95
€12,95


Wij moeten direct toegeven dat ExpressVPN niet de goedkoopste VPN is die er beschikbaar is. Ondanks dat ze qua kosten hoger zitten is dit het wel waard. De stabiele en veilige verbinding maakt de prijs-kwaliteitverhouding prima in orde.

ExpressVPN biedt verschillende opties aan:

 • Maand: kiest u ervoor om slechts 1 maand gebruik te maken van de diensten dan betaalt u daarvoor €12,95. Kijkend naar het kostenplaatje is dit de minst voordelige optie. Uiteraard hangt dit ook af van het gebruik dat u er van wilt maken.
 • 6 maanden: kiest u voor een langere service dan is er de optie tot een half jaar. Wanneer u voor de 6 maanden optie kiest, betaalt u per maand €9,99. Dit bedrag wordt wel ineens gefactureerd. U betaalt eenmalig €59,95. U bespaart hiermee een kleine 25% ten opzichte van het maandabonnement.
 • 12 maanden: dit is de goedkoopste optie. Wanneer u deze afsluit betaalt u op maandbasis €8,32. Dit is op jaarbasis €99,95. U betaalt dit bedrag wanneer u uw abonnement afsluit.

Wij raden u aan direct het jaarabonnement te kiezen. Mocht het u niet bevallen dan is er de 30 dagen geld-terug-garantie. U heeft dus een maand de tijd om eventueel de diensten op te zeggen mocht het u niet bevallen.

ExpressVPN coupon

Regelmatig zijn er VPN services waar u een korting krijgt met een couponcode. Bij ExpressVPN staat de beste aanbieding altijd op het scherm van de abonnement opties. Dit kan zijn met een tijdelijke korting of een langer abonnement voor lagere kosten. Op het moment van schrijven is het het 12 maanden abonnement waar u de hoogste korting op krijgt. Zodra er een nieuwe aanbieding is zullen wij deze uiteraard aan u vermelden.

Betaalmethoden

Wanneer u veilig wilt gebruik maken van het internet via ExpressVPN zult u een abonnement moeten afsluiten. Deze moet u voor ingang betalen. Gelukkig heeft de provider een groot aantal verschillende betaalmethoden. Hieronder geven wij u een overzicht van de meest gebruikte methoden in Nederland.

 • iDeal: snel betalen via internetbankieren
 • PayPal: eenvoudig en snel betalen op een veilige manier
 • Creditcard: Visa, American Express, Diners club
 • Bitcoin: via uw Bitcoin wallet maakt u eenvoudig een betaling naar ExpressVPN

Hoe werkt ExpressVPN?

Hoe werkt ExpressVPN

ExpressVPN beveiligt uw toestel tegen hackers

Wanneer u gebruik maakt van het internet zonder VPN bent u eenvoudig te volgen. Hackers kunnen zonder al te veel moeite bij u binnenkomen. En ook de overheid en uw internetprovider hebben eenvoudig toegang tot uw data. Dit kan een goede reden zijn om gebruik te maken van een veilige VPN verbinding.

Wanneer u ExpressVPN gebruikt, maakt u contact met een versleutelde verbinding. Hierdoor is het voor derden partijen niet mogelijk om u te traceren. Een ander groot voordeel is dat uw browsegeschiedenis niet wordt opgeslagen. Ook uw privégegevens worden niet opgeslagen.

Door de verschillende serverlocaties kunt u contact maken met verschillende geografische gebieden. Dit kan van belang zijn om bijvoorbeeld de censuur te voorkomen of makkelijk te kunnen streamen.

Killswitch

Om het browsen op het internet voor u extra veilig te maken heeft ExpressVPN een Killswitch ingebouwd. Dit betekent dat wanneer uw VPN verbinding om de een of andere reden verbroken wordt, u geen internet connectie meer heeft. Op deze manier loopt u geen risico om onbeschermd te internetten. Uw gegevens zijn geen moment zichtbaar voor anderen.

Wanneer de connectie verbroken is, zal de provider ervoor zorgen dat uw verbinding zo snel mogelijk weer aangesloten is. U hoeft hier zelf niets voor te doen. In het algemeen zijn de onderbrekingen zo kort dat u er waarschijnlijk niets van merkt.

Voor wie is ExpressVPN geschikt?

ExpressVPN is geschikt voor iedereen die veilig wil internetten. Het geeft u namelijk veiligheid en anonimiteit. Voornamelijk is het aan te raden de provider te gebruiken wanneer u veel op openbare netwerken zit. Reist u veel met de trein? Bent u regelmatig ingelogd op het vliegveld? De VPN service maakt dat u veilig internetten kunt.

De VPN komt ook goed van pas als u regelmatig naar landen reist waar censuur is. Er zijn een aantal bekende landen waar bijvoorbeeld een verbod is op social media. Via de ExpressVPN kunt u deze censuur omzeilen en gewoon gebruik blijven maken van uw social media.

Natuurlijk is ExpressVPN ook perfect voor degenen die graag en veel willen streamen. Door een andere locatie te kiezen is het aanbod van series en films, bijvoorbeeld van Netflix, plotseling anders en groter.

ExpressVPN en Netflix

Netflix wordt steeds beter in het detecteren van VPN’s. Er zijn daarom al een groot aantal VPN diensten die niet geschikt meer zijn voor Netflix. Andere VPN providers hebben weer een aparte Netflix VPN die u alleen daarvoor kunt gebruiken.

Bij ExpressVPN heeft u dit probleem niet. Zij bieden namelijk nog steeds de mogelijkheid om Netflix te bekijken met een ander IP adres en locatie. Het kan gebeuren dat u even moet zoeken naar de juiste server om goed contact te krijgen. Indien u daar niet uitkomt, helpt de klantenservice u hiermee.

Wanneer u een VPN wilt om Netflix te kijken dan is ExpressVPN zeker een aanrader. Wilt u meer weten over Netflix kijken met een VPN? Neem dan zeker een kijkje op onze Netflix VPN pagina.

ExpressVPN functionaliteit

U kunt contact krijgen met meer dan 3000 servers verdeeld over de hele wereld. U hoeft hier niet lang voor te wachten. Een kwestie van seconden. U kunt vanaf het door u gewenste device eenvoudig een IP adres krijgen van waar u dit wilt. De provider zorgt ervoor dat u een snelle, veilige en stabiele verbinding heeft.

ExpressVPN servers

De provider heeft in 94 verschillende landen servers staan. In totaal zijn er meer dan 3000 VPN servers beschikbaar. Deze zorgen ervoor dat u altijd een goede verbinding heeft. U kunt een verbinding krijgen vanuit: Amerika (15 landen), Europa (bijna 50 landen), Azië en Oceanië, (meer dan 20 landen), Midden-Oosten en Afrika (5 landen).

Helaas heeft u niet de mogelijkheid tot een dedicated IP adres bij ExpressVPN

Maximaal aantal devices voor ExpressVPN

Maximaal aantal devices voor ExpressVPN

U kunt tot maximaal 5 toestellen tegelijk beschermen met ExpressVPN

U kunt maximaal 5 apparaten tegelijk aansluiten met ExpressVPN. Dit varieert van uw Smart TV tot uw router en van uw tablet tot uw desktop. Wanneer u uw router aansluit, worden automatisch alle daaraan gekoppelde apparaten beveiligd. Dit neemt dan slechts 1 van de 5 apparaten in die u kunt aansluiten.

Voor welke apparaten en besturingssystemen is Expressvpn geschikt?

De provider is eenvoudig te downloaden voor al uw gewenste besturingssystemen en apparaten. Het maakt niets uit of u nu gebruikt maak van Android, IOS of Windows. U kunt ExpressVPN installeren voor een veilige verbinding.

De provider biedt op haar website voor elk besturingssysteem een uitleg over de aanschaf en hoe te downloaden. U kunt dit allemaal in het Nederlands lezen. Indien u de stappen volgt, spreekt alles voor zich.

ExpressVPN hoe werkt het voor Android?

Wanneer u een tablet of telefoon heeft met Android, kunt u de app eenvoudig downloaden in de Google Play store. Dit is uiteraard volkomen gratis. Let wel op: de app is gratis, het abonnement niet.

U kunt zelf kiezen welke apps u via de VPN laat lopen en welke niet. Dit doet u door de Spit tunneling optie. Vanzelfsprekend maakt de provider voor Android gebruik van een goede leak protector.

Op zoek naar meer informatie over een VPN gebruiken op uw Android-toestel? Dan raden we aan zeker eens onze Android VPN pagina te bekijken.

ExpressVPN hoe werkt het voor iOS?

Ook voor uw iPhone of iPad kunt u eenvoudig en gratis de app downloaden. U doet dit in de App Store. ExpressVPN is compatibel met iPhone11, iPhone XS, iPhone XR, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone SE.

Wanneer u de app downloadt in de Appstore, kunt u deze 7 dagen gratis proberen.

ExpressVPN hoe werkt het voor Windows?

Om anoniem en veilig te kunnen surfen op uw desktop of laptop, kunt u eenvoudig de ExpressVPN downloaden. Dit zorgt ervoor dat u binnen een klik van uw muis volledig veilig op het internet aanwezig bent. Wanneer u op uw Windows computer gebruikt maakt van de provider heeft u gegarandeerd een snelle en stabiele verbinding. Uiteraard is uw verbinding volledig veilig en ook de Killswitch functie werkt hier prima.

Wanneer u ExpressVPN gaat gebruiken op uw Windows computer heeft u een 30 dagen niet goed geld-terug-garantie.

De klantenservice van ExpressVPN

ExpressVPN heeft duidelijke handleidingen over hun diensten op hun website staan. U kunt eenvoudig zien hoe u de app kunt downloaden of welke locaties u kunt gebruiken. Mocht u toch nog vragen hebben die u niet onsite kunt vinden, dan kunt u de klantenservice contacteren.

Dit kunt u doen door het antwoordformulier op de website in te vullen of een email te sturen. U zult dan een antwoord via de e-mail terug krijgen. Wilt u echter een snel antwoord dan kunt u de klantenservice contacteren via de live chat. Hier krijgt u binnen een aantal seconden een net antwoord op u vragen. Vaak ondersteund door een link waarin u het antwoord rustig kunt nalezen. Wij hebben dan ook niets dan lof voor de klantenservice.

ExpressVPN conclusie

Laten we onze conclusie beginnen met de mededeling dat wij ExpressVPN een top VPN provider vinden. De website is zeer overzichtelijk en het contact met de klantenservice uitermate goed.

De diensten die zijn aanbieden werken ook optimaal. Een constante stabiele internetverbinding. En net zo belangrijk een veilige verbinding op al onze devices. Vooral de Killswitch optie beviel ons erg goed.

Wat ook goed beviel was dat we makkelijk Netflix kunnen kijken met een IP vanuit de USA. Dit maakt het aanbod direct een stuk groter. Ook de iDeal optie voor betalen is optimaal voor ons als Nederlander.

Al met al is ExpressVPN een hele goede provider. Weliswaar wat aan de dure kant, maar dat is het meer dan waard. Wij zouden u absoluut aanraden om deze provider te kiezen.

FAQ - veelgestelde vragen

Om te kunnen gebruikmaken van de diensten van ExpressVPN moet u een abonnement nemen. Dit kan al vanaf €8,32 per maand. De kosten die u maandelijks heeft vallen ook samen met het type abonnement dat u heeft. U kunt een overzicht vinden van alle kosten op onze pagina.

Ja, Met ExpressVPN omzeilt u de geografische blokkeringen. Dit betekent dat u zonder problemen kunt streamen. Dit geeft u onder andere de mogelijkheid om Netflix USA te kijken. Lees meer over de Netflix kijken met ExpressVPN in onze review.

Dit hangt af van welk toestel u wilt beveiligen. Wilt u uw mobiel toestel beschermen, dan kunt u de app downloaden in de App Store of via Google Play. Wilt u uw computer beveiligen, dan vindt u een ExpressVPN download op de site. Wilt u weten hoe u exact te werk gaat? Lees dan onze ExpressVPN review.

Nee, er is geen gratis trial beschikbaar. Echter heeft u een 30 dagen niet goed geld-terug-garantie. Mocht de dienst u niet bevallen, dan krijgt u uw geld terug. Op deze manier kunt u de volledige diensten gebruiken en optimaal alles uitproberen. Wilt u meer weten over deze geld-terug-garantie, dan leest u dat in onze ExpressVPN review.

We zouden u niet aanraden een ExpressVPN crack te downloaden op uw toestel. Deze gekraakte versies zijn namelijk niet veilig en mogelijk infecteert u uw toestel met een virus. Neemt u een betalend abonnement, dan zijn uw apparaten helemaal beveiligd.


Heeft u een vraag of een mening over het artikel? Deel het met ons!

Uw e-mail adres word niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht* Alle commentaren zullen worden gemoderated

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~vVTVTVTVv~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~