logo-nordvpn

NordVPN review & ervaringen

Bijgewerkt: 22 april 2024
Info
Betaalmethoden
American Express, bitcoin, VISA, Mastercard
Producten Android, iOS, MacOS, Windows, Linux, Chrome, Mozilla, Netflix
Educatie Online op de website
Voorwaarden Maximaal 6 toestellen tegelijk. Betaling van het abonnement dient vooraf te gebeuren
Laatste update Laatste update:
Aanbieding
€2,97/maand
Online op de website
Jolien Follens
NordVPN is een van de beste VPN diensten op het web. U kunt kiezen uit 5500 servers en Netflix deblokkeren.

NordVPN review: veilig, snel en veelzijdig

NordVPN werd opgericht in 2012 en is in enkele jaren tijd uitgegroeid tot een van de beste VPN’s ter wereld. Dat vertaalt zich in straffe cijfers: meer dan 12 miljoen mensen vertrouwen op deze VPN provider. Met deze VPN service kunt u veilig op het web surfen en omzeilt u alle beperkingen op het internet.

nordvpn-review-en-ervaringen

Met NordVPN kunt u tot 6 toestellen tegelijk beschermen

Deze provider draagt vertrouwen en innovatie hoog in het vaandel. Dankzij deze principes werd NordVPN al snel een betrouwbare speler in de online beveiligingssector. Het motto van deze VPN service is: het internet zo vrij mogelijk houden.

Met één NordVPN account kunt u uw computer, smartphone en routers beveiligen. U kunt deze VPN service op tot maximaal 6 apparaten gebruiken. De NordVPN servers bevinden zich momenteel in 59 landen. In deze NordVPN review gaan we dieper in op o.a. het aanbod, de klantenservice, functionaliteit, etc. van deze provider.

Onze NordVPN ervaringen

We hebben heel goede NordVPN ervaringen. Deze provider biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding. Zo kunt u wereldwijd verbinding maken met meer dan 5500 servers met heel wat verschillende toestellen, zoals Mac, Linux, Android, Windows, iOS en nog veel meer. Bovendien kunt u met Nord VPN geografische blokkeringen omzeilen, zoals Netflix. Dit allemaal aan erg concurrerende prijzen. Toch kunnen we enkele minpunten opmerken: de serverkaart kan wat verwarrend zijn, vooral in Europa, en er wordt geen gratis proefperiode aangeboden.

De voordelen van NordVPN
 • Meer dan 5500 servers in 59 landen
 • Concurrerende prijzen
 • Mac, Linux, Android, Windows, iOS
 • Met NordVPN Netflix en andere streaming-sites kijken is mogelijk
 • Max. 6 toestellen beveiligen
De nadelen van NordVPN
 • Serverkaart enigszins verwarrend
 • Geen NordVPN free trial (maar er is een 30 dagen geld-terug-garantie)

Is NordVPN een scam of betrouwbaar?

is-nordvpn-een-scam-of-betrouwbaar

U kunt met NordVPN veilig en volledig anoniem surfen op het web

Moet u vrezen voor een NordVPN scam of is deze provider betrouwbaar? We kunnen u met zekerheid vertellen dat deze VPN service betrouwbaar is. Het bedrijf werd in 2012 opgericht en staat geregistreerd in Panama. Meer dan 12 miljoen tevreden klanten maken gebruik van de diensten van deze provider.

Deze provider onderscheidt zich van de concurrentie dankzij een strikt “No log”-beleid. Dit betekent dat ze nooit gebruikersactiviteiten verzamelen. Ook maakt deze VPN dienst gebruik van moderne encryptiesystemen om hun IP-adres te beschermen. Zo kan niemand zien welke sites worden bezocht of kunnen de gedownloade bestanden niet worden ingekeken. Daarnaast gebruikt deze service de 256-bit AES-coderingsstandaard. Deze coderingsstandaard wordt ook gebruikt door de NSA om de Amerikaanse nationale veiligheidsinformatie te beschermen. Zo wordt de bescherming van gevoelige gegevens gewaarborgd.

Daarnaast beschikt de provider over software die gebruikmaakt van een dubbele VPN en de gegevens twee keer codeert om u nog beter te beschermen tegen cyberbedreigingen. Ook maakt deze provider gebruik van technologie tegen DNS-lekken om uw online activiteiten en privacy te beschermen mocht de DNS-server de query’s niet versleuteld verzenden. Een laatste veiligheidsmaatregel die Nord VPN heeft getroffen is gebruikmaken van “Onion Over VPN”. Dankzij deze functie kunt u zorgeloos surfen op het internet zonder bespioneerd te worden door internetproviders.

NordVPN maakt ook gebruik van IKEv2 / IPsec om de stabiliteit en snelheid te verbeteren. Het OpenVPN-protocol zorgt ervoor dat u optimaal kunt gamen en uw favoriete series kunt streamen.

Daarnaast beschikt de provider over een aantal extra beveiligingsfuncties zoals de Kill Switch-functie en CyberSec. Zo worden er veel veiligheidsmaatregelen getroffen om uw online privacy te beschermen.

We vatten hieronder even kort samen wat NordVPN veilig maakt:

 • No log-beleid
 • Moderne encryptiesystemen
 • 256-bit AES coderingsstandaard
 • Extra beveiligingsfuncties (CyberSec, Double VPN, Kill Switch, etc.)
 • IKEv2 / Ipsec & OpenVPN-protocol
Meld u nu aan bij NordVPN

Kan ik NordVPN legaal gebruiken?

Aangezien deze provider gevestigd is in Panama en dus buiten de jurisdictie van de EU en de VS valt, is het niet wettelijk verplicht om persoonsgegevens van de gebruikers te verzamelen. Dit betekent echter niet dat u kunt doen wat u maar wilt: illegale activiteiten zijn niet toegestaan en zijn strafbaar.

NordVPN is een goede manier om uw gevoelige gegevens en privacy te beschermen. Werkt u op risicovolle plaatsen of maakt u vaak verbinding met openbare wifinetwerken of VOIP-services, dan is het hebben van een VPN-verbinding een goed idee. Dit is toegestaan en niet illegaal. Ook als u gebruikmaakt van een VPN om sociale of geografische blokkades te omzeilen, dan is dit legaal.

Over het algemeen is het gebruik van een VPN legaal en wordt het in de meeste landen toegestaan.

Hieronder overlopen we wat legaal of illegaal is bij het gebruik van NordVPN:

Legaal gebruik NordVPN
 • Uw privacy beschermen
 • Openbare wifi veilig gebruiken
 • Communiceren met vrienden en familie in het buitenland
 • Toegang krijgen tot inhoud onderworpen aan geografische beperking
Illegaal gebruik NordVPN
 • VPN gebruiken in een land waar het illegaal is (China, Turkije, Irak)
 • Illegale activiteiten uitvoeren

Hoe downloadt u NordVPN?

Wilt u NordVPN downloaden? Dan kan dit heel eenvoudig en snel. Zelfs voor absolute beginners is dit helemaal niet moeilijk. Ongeacht het apparaat waarop u de software wilt gebruiken, moet u volgende stappen doorlopen:

Meld u nu aan bij NordVPN
 1. Klik op de knop hierboven om de website van NordVPN te bezoeken

 2. Ga naar de downloadpagina en kies op welk toestel u de software wilt installeren: Android, Windows, MacOs, iOS, Android TV, Linux, Chrome of Firefox

 3. Voer het “.exe”-bestand uit en selecteer de knop “installeren”

 4. Open de NordVPN-app

 5. Koop een abonnement

NordVPN en Netflix

nordvpn-en-netflix

Met NordVPN Netflix kijken is mogelijk

Wilt u via NordVPN Netflix kijken? Dan is dit geen probleem, NordVPN omzeilt namelijk perfect de geoblokkades opgelegd door Netflix. U krijgt toegang tot de inhoud van o.a. de Amerikaanse, Britse, Franse Netflix. Door de speciale SmartPlay DNS-functie te gebruiken, is de kwaliteit van de NordVPN-streaming buitengewoon goed op elk besturingssysteem, of u nu een Windows of Mac heeft. Meer dan 400 sites worden ontgrendeld, waaronder de uitgebreide Netflix-catalogus in landen die over een beter aanbod beschikken dan Nederland.

Indien u meer informatie wilt over Netflix kijken met een VPN, dan raden we u aan een kijkje te nemen op onze VPN Netflix pagina.

Over NordVPN

Dankzij Nord VPN kunt u veilig surfen met behulp van de meest innovatieve technologieën. Deze provider zorgt ervoor dat het bedrijf en de gebruikers beschermd worden tegen hackers en malware, zelfs op openbare wifinetwerken. Zo worden verdachte websites en advertenties automatisch geblokkeerd.

Deze provider beschikt over 5575 servers die zich in 59 landen overal ter wereld bevinden. Deze NordVPN servers werken ultrasnel en zorgen ervoor dat u efficiënt bestanden kunt delen. Bovendien is deze VPN service één van de beste VPN’s om te genieten van streaming services.

Deze provider biedt de hoogste standaarden wat veiligheid en snelheid betreft en legt geen bandbreedtebeperking op. U kunt NordVPN gebruiken op maximaal 6 verschillende apparaten, op zowel uw smartphone, tablet als computer. Mocht u ondanks dit alles niet tevreden zijn, dan kunt u gebruikmaken van de 30 dagen geld-terug-garantie.

NordVPN wat kost het?

Hieronder vindt u een kort overzicht van de verschillende NordVPN abonnementen:

Abonnement
Prijs per maand
Totale prijs
2 jaar
€2,97
€71,20
1 jaar
€3,93
€47,20
1 maand
€9,56
/


De NordVPN abonnementen zijn heel concurrerend. Ze hebben allemaal een 30 dagen geld-terug-garantie.

Het eerste abonnement is 2 jaar geldig en kost €2,97 per maand. Dit abonnement wordt om de 2 jaar in rekening gebracht, dit betekent dat u €71,20 in één keer betaalt. Daarnaast bestaat er een abonnement van 1 jaar voor €3,93 per maand. U betaalt dit abonnement niet per maand, maar per jaar. Er wordt dan €47,20 in rekening gebracht.

Het maandelijks abonnement kost €9,56. Dit is zeker het minst voordelige abonnement, aangezien de jaarabonnementen veel goedkoper zijn.

NordVPN coupon

Deze provider organiseert regelmatig verscheidene acties waarmee u korting krijgt op de abonnementen. Hiervoor maakt u dan gebruik van de NordVPN coupon code. U kunt echter via onze site ook genieten van een abonnement aan een zachte prijs. Meld u gewoon aan door op de groene knop te klikken, en beschikt binnen een handomdraai over een NordVPN abonnement.

Betaalmethoden

Wilt u veilig kunnen surfen met Nord VPN, moet u zich aanmelden voor één van bovenstaande abonnementen. U kunt kiezen uit verschillende betaalmethoden. Hieronder hebben we ze voor u opgesomd:

 • Creditcard Visa, Mastercard, American Express, Discover
 • Cryptocurrency (Bitcoin, Ripple, Dash, Litecoin, Ethereum)
 • Alipay
 • Amazon Pay
 • Apple Pay
 • Google Pay
 • iTunes

Hoe werkt NordVPN?

Al uw internetverkeer wordt gevolgd door de serviceproviders. Hackers kunnen in uw computer zitten rondsnuffelen en overheidsinstanties kunnen gegevens van uw online activiteiten opvragen. Dit zijn maar enkele redenen om gebruik te maken van een gecodeerde VPN-verbinding. Zo wordt alle internetverkeer via een versleutelde verbinding geleid, waarbij uw IP-adres en locatie worden verborgen.

Hoe werkt NordVPN-codering? Uw pc (of smartphone of tablet) start een verbinding met een VPN-server. Eenmaal deze verbinding wordt geverifieerd, vormt de software een gecodeerde tunnel. Alle gegevens die worden doorgestuurd zijn onleesbaar voor de internetprovider en hackers. Ook wordt uw browsegeschiedenis niet in een logboek bewaard.

Hoe gebruikt u de VPN service? Koop een NordVPN abonnement en download de NordVPN app op uw toestel. Start de app en log in met dezelfde inloggegevens die u bij uw aankoop heeft gebruikt. Tik of klik in het hoofdscherm van de NordVPN app op de knop Quick Connect. Dat is alles: uw verbinding is nu geheel beveiligd. Het algoritme stuurt u automatisch naar de meest geschikte server. U kunt er ook voor kiezen een specifieke server te selecteren via het tabblad “servers”.

Voor wie is NordVPN geschikt?

De grote betrouwbaarheid van NordVPN zorgt ervoor dat het een geschikte provider is voor allerlei verschillende mensen. Zo is het handig voor zakenmensen die vaak reizen en verbinding maken in hotels of op de luchthaven. Openbare wifinetwerken zijn namelijk niet versleuteld of beveiligd, waardoor u een groter risico loopt op gegevensdiefstal.

Daarnaast is NordVPN een goede provider voor mensen die op een veilige manier willen streamen. In landen waar inhoudscensuur wordt opgelegd, kunt u veilig streamen met behulp van Nord VPN. Zo kunt u zonder beperkingen de nieuwste afleveringen van uw favoriete tv-serie bekijken.

Ook als u op reis bent in een land waar bepaalde sociale netwerken verboden zijn, kunt u gebruikmaken van een VPN. Deze VPN service zorgt ervoor dat u zorgeloos al uw favoriete social media kunt gebruiken en raadplegen. Over het algemeen kiezen gebruikers die willen genieten van meer online diensten en totale privacy voor NordVPN. Het is namelijk een van de beste spelers op de markt.

NordVPN functionaliteit

NordVPN beschikt over verschillende functies die een optimale online ervaring garanderen. U kunt verbinding maken met elk land door te kiezen uit duizenden servers. Dit gebeurt binnen enkele seconden vanaf uw desktop of mobiel toestel. Hieronder gaan we dieper in op de functies die worden aangeboden door deze provider. Al deze functies zorgen ervoor dat veel gebruikers NordVPN verkiezen boven andere providers. Zo hebben we het over het de NordVPN servers en het maximaal aantal toestellen waarop u deze service kunt gebruiken.

NordVPN servers

nordvpn-servers

NordVPN beschikt over 5571 servers in 59 verschillende landen

NordVPN beschikt over 5575 servers die zich in 59 verschillende landen bevinden. U kunt verbinding maken vanuit Europa (2611 servers), Azië en de Stille Oceaan (701 servers), Amerika (2144 servers), Afrika, het Midden-Oosten en India (119 servers). U kunt handmatig een server kiezen of gebruikmaken van een algoritme dat automatisch de meest geschikte server selecteert op basis van o.a. uw locatie, verkeer en beveiligingsprotocol.

Daarnaast zijn er ook een aantal speciale servers beschikbaar, speciaal aangepast aan uw behoeften, zoals: dedicated IP, dubbele VPN, Obfuscated, Onion Over VPN, P2P en standaard VPN.
Dankzij de SmartPlay-functie kunt u de beperkingen van meer dan 400 sites met geografische beperkingen omzeilen. Dankzij de intuïtieve interface kunt u eenvoudig van de ene server naar de andere overschakelen. Zo hoeft u geen expert te zijn om gebruik te maken van deze provider.

Maximaal aantal devices voor NordVPN

Opent u een NordVPN account, dan kunt u deze tegelijkertijd op zes verschillende apparaten gebruiken. Door NordVPN op uw router aan te sluiten, wordt elk apparaat dat op het netwerk is aangesloten beveiligd. Hierdoor wordt slechts één van de zes beschikbare “vensters” bezet. U kunt NordVPN gebruiken op uw desktopcomputer, laptop, smartphone of tablet.

Voor welke apparaten en besturingssystemen is NordVPN geschikt?

voor welke apparaten en besturingssystemen is nordvpn geschikt?

NordVPN kan worden gebruikt op verschillende toestellen

NordVPN kan eenvoudig worden gedownload en gebruikt op elk soort platform: Windows, macOS, Android, iOS en Linux. Deze provider beschikt over speciale en gebruiksvriendelijke apps voor elk platform. Op de website van NordVPN vindt u tutorials terug die u stap voor stap uitleggen hoe u de apps installeert. Mocht u nog problemen ervaren, kunt u altijd de klantenservice contacteren.

Daarnaast beschikt deze provider ook over gecodeerde proxy-extensies. Zo bestaan er NordVPN Chrome extensions en Mozilla Firefox extensions. U downloadt gewoon de extensie, logt in met uw inloggegevens en voilà, uw online activiteiten zijn helemaal beschermd.

NordVPN hoe werkt het voor Android?

De NordVPN-software is compatibel met Android. U kunt de Android VPN app gratis downloaden in de Play Store of u kunt ook het apk-bestand rechtstreeks op de website downloaden.

De Android NordVPN app is intuïtief en geeft u veilige toegang tot streaming sites, social media en vele andere sites. Sites die in uw land of uw locatie gecensureerd zijn kunnen gemakkelijk worden bereikt.

De Android VPN app beschikt over de CyberSec functie die gebruikers beschermt tegen malware en gevaarlijke websites. Nadat u de app heeft geïnstalleerd, selecteert u de Quick Connect-knop en maakt u automatisch verbinding met de beste server. U kunt ook handmatig een server kiezen. Andere functies van de app zijn o.a.: P2P-ondersteuning, dubbele VPN-servers en onbeperkte bandbreedte. Systeemvereisten en grootte van de NordVPN app verschillen per apparaat.

Voor meer informatie over hoe u een VPN gebruikt op een Android toestel, verwijzen we u graag door naar onze uitgebreide VPN Android handleiding.

NordVPN hoe werkt het voor iOS?

nordvpn-hoe-werkt-het-voor-ios

U kunt gratis de NordVPN app downloaden in de App Store

NordVPN beschikt ook over een iOS app die ervoor zorgt dat u veilig kunt browsen vanaf uw iPhone of iPad. Om de app te installeren, moet u gewoon naar de App store gaan en de app downloaden. De app is eenvoudig te gebruiken en met de Quick Connect-knop maakt u snel verbinding met de meest geschikte server.

Met de iOS NordVPN app heeft u toegang tot entertainment sites, social media, openbare wifinetwerken en instant messaging apps. De app beschikt over verschillende functies, waaronder de Kill Switch. Zo worden uw gevoelige gegevens beschermd. De app ondersteunt het IKEv2 / Ipsec beveiligingsprotocol, waardoor het onschendbaar is, en een aantal gespecialiseerde servers (P2P, Onion over VPN).

Meteen natdat u de VPN app heeft gedownload en heeft ingelogd, kunt u veilig surfen. NordVPN blijft actief, zelfs als u app heeft gesloten. U kunt zien dat de app actief is aan het pictogram op uw scherm. De app neemt 179,1 MB opslagruimte in beslag. U heeft iOS 9.0 of hoger nodig om de app te installeren.

NordVPN hoe werkt het op uw windows computer?

NordVPN is compatibel met Windows en desktop. Deze app beschikt over dezelfde functies als de andere apps. Zo wordt ook de Quick Connect-knop aangeboden zodat de best mogelijke server wordt geselecteerd.

De NordVPN app start automatisch wanneer u de computer aanzet of verbinding maakt met openbare wifinetwerken. Daarnaast beschikt de app over de CyberSec-functie zodat u beschermd blijft tegen malware en hackers. Andere functies van de app zijn: P2P-ondersteuning en het OpenVPN-protocol.

Bovendien kunt u met deze app uw pc handmatig configureren om zo uw favoriete DNS-server te gebruiken. De software is ook compatibel met Mac en Linux. Lees onze VPN Mac handleiding voor meer info over NordVPN en Mac computers.

Klantenservice bij NordVPN

Een vriendelijke en goed bereikbare klantenservice is van groot belang bij het kiezen van een provider. NordVPN beschikt over een goede klantenservice, zowel op de website als via de app. Mocht u eventuele vragen hebben, dan kunt u hen, in het Engels, op volgende manieren bereiken:

 • Live chat met een medewerker (24/7)
 • E-mail
 • E-mail voor bedrijven

Daarnaast beschikt deze provider over een uitgebreid hulpcentrum waar u de veelgestelde vragen, algemene informatie, informatie over betalingen en verbindingsproblemen kunt terugvinden. Let wel op: deze informatie is enkel in het Engels beschikbaar.

NordVPN conclusie

Op basis van onze bevindingen in deze NordVPN review, kunnen we zeggen dat het een veilige en betrouwbare provider is. NordVPN beschikt over meer dan 5500 servers in 59 landen en biedt speciale apps voor Windows, Mac, Linux, Android, iOS, Android TV, Chrome en Firefox aan. Hiermee kunt u Netflix en andere streaming services ontgrendelen en de VPN service tegelijkertijd op maximaal 6 verschillende apparaten NordVPN gebruiken.

Een ander voordeel van deze provider is dat er een 30 dagen geld-terug-garantie wordt aangeboden. Dit betekent dat u in principe de software gratis kunt uitproberen. Ook de klantenservice is goed te bereiken, 24/7 via live chat of e-mail. U kunt bovendien gebruikmaken van verschillende betaalmethoden om uw abonnement te betalen. De intuïtieve interface zorgt ervoor dat NordVPN gemakkelijk te gebruiken is voor zowel de absolute beginners als experts.

Ook werkt de VPN service snel en biedt deze provider enkele van de meest concurrerende abonnementsprijzen op de markt aan. Eén minpuntje: er ontstaat soms verwarring op de serverkaart in Europa, omdat er zoveel verschillende servers beschikbaar zijn.

Kort samengevat: het is een gebruiksvriendelijke dienst met veel functies en die over een goede prijs-kwaliteitsverhouding beschikt.

FAQ - veelgestelde vragen

Dit hangt af van het toestel dat u wilt beveiligen. Wilt u uw smartphone of tablet beschermen, dan kunt u bij de App Store of Google Play terecht. Wilt u uw desktop of laptop beveiligen, dan vindt u een NordVPN download op de site van de VPN provider. Lees meer over hoe u NordVPN downloadt in onze uitgebreide review.

Nee, u kunt NordVPN niet gratis gebruiken. Er zijn verschillende abonnementen beschikbaar waarmee u voor een zacht prijsje gebruik kunt maken van de diensten van NordVPN. U kunt de diensten al gebruiken vanaf €2,97 per maand. Voor een volledig overzicht van alle kosten kunt u onze review bezoeken. Hier vindt u alle info over de provider en de kosten.

Ja, NordVPN geeft u de kans om Netflix te kijken vanuit andere landen. Hierbij is voornamelijk de Amerikaanse Netflix erg populair. Dit heeft er mee te maken dat het aanbod, van series en films, hier veel groter is dan de Nederlandse versie. Voor een uitleg over NordVPN en Netflix kunt u onze review bezoeken.

Nee. Jammer genoeg kunt u niet genieten van een NordVPN trial periode. U kunt wel NordVPN gratis uitproberen dankzij de 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

Ja, het is mogelijk om een NordVPN Chrome extensie te downloaden. Er bestaat ook een extensie voor Mozilla Firefox. Meer weten over de besturingssystemen en apparaten die compatibel zijn met NordVPN? Lees dan onze review.


Heeft u een vraag of een mening over het artikel? Deel het met ons!

Uw e-mail adres word niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht* Alle commentaren zullen worden gemoderated

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~vVTVTVTVv~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~