Windscribe review & ervaringen

Betaalmethoden
VISA, PayPal, bitcoin
Producten Android, iOS, MacOS, Windows, Linux, Chrome, Mozilla, Netflix
Educatie Op de website
Voorwaarden Geen max aantal toestellen. Betaling van het abonnement gebeurt vooraf.
Wij vinden het top
Aanbieding

€4,08/maand

Op de website
Veilige link
Kies uw betaalmethode
bitcoinPayPalVISA

Totale score
4.5/5
Luuk Wouda
Auteur:

Met Windscribe kunt u een ongelimiteerd aantal toestellen binnen één huishouden beveiligen. Kiest u voor een betalend abonnement dan kunt u Netflix kijken. Een heel degelijke VPN dienst met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Laatste update:
Prijs-kwaliteitverhouding
91%
Heel goed
Functionaliteit
89%
Goed
Mobiele app
91%
Heel goed
Klantenservice
90%
Heel goed
Veiligheid
91%
Heel goed

Windscribe review: Veilig, snel en veelzijdig

Windscribe zegt op hun website het volgende: “We streven ernaar makkelijke en krachtige tools te ontwikkelen die iedereen in staat brengen de censuur te omzeilen”.

Windscribe review: Veilig, snel en veelzijdig.

Met Windscribe kunt u een ongelimiteerd aantal toestellen beschermen

Windscribe VPN maakt dus direct duidelijk wat de reden is dat zij met een Windscribe VPN op de markt zijn gekomen. Maar is de Windscribe VPN ook goed en betrouwbaar? Wij zochten het uit in onze onafhankelijke Windscribe review. Verder geven we antwoorden op vragen als: voor wie is Windscribe geschikt? Is het voor computers of ook mobiele telefoons? Wat kost het Windscribe? En kan ik het voor Netflix gebruiken? Een antwoord op al deze vragen vindt u in onze Windscribe review.

Wanneer u een Winscribe VPN account opent, kunt u onder meer uw computer, tablet, iPhone, tv en routers hiermee beveiligen. Momenteel hebben ze meer dan 300 servers die verdeeld zijn over alle werelddelen.

Onze Windscribe ervaringen

Wij hebben positieve Windscribe ervaringen opgedaan. De kwaliteit die wordt geleverd ten opzichte van de prijs is dik in orde. Een aanbod van meer dan 300 servers wereldwijd gaf ons de mogelijkheid verbinding te maken met elk voor ons belangrijk gebied. De snelheid van het internet werd wel wat lager maar was nog steeds meer dan behoorlijk. Wat ook erg prettig was, is de makkelijke manier van het aanmaken van een account. Een punt ter verbetering is dat er geen iDeal betalingsoptie is. Terwijl dit toch iets is wat wij graag zouden terug zien.

De voordelen van Windscribe
 • 300 servers
 • Prijs-kwaliteitverhouding
 • Makkelijk account aanmaken
De nadelen van Windscribe
 • Geen iDeal betaling mogelijk

Is Windscribe een scam of betrouwbaar?

Is Windscribe safe? Dat is de belangrijkste vraag. Absoluut. Windscribe is veilig om te gebruiken. Ze hebben de VPN opgericht om mensen veilig en anoniem het internet te laten surfen. En hebben hierbij geen enkele scam gedachten.

Als bewijs dat er geen scam is, kunt u de 18.2 miljoen gebruikers nemen. Indien een VPN zou scammen zouden al deze gebruikers geen gebruik maken van de diensten. Gemiddeld zijn er altijd zo een 90.000 mensen verbonden met de VPN.

Naast de gebruikers zorgt de VPN service er ook voor dat ze geen enkele gegevens opslaan. Dit garandeert uw veiligheid en uw anonimiteit. Niemand kan uw gegevens inzien. En door de gedeelde VPN is uw surfgedrag nooit naar u terug te leiden.

Waarom Windscribe veilig is:

 • Geen opslag loggegevens
 • Versleutelde verbinding
 • Kill Switch
 • R.O.B.E.R.T

R.O.B.E.R.T

R.O.B.E.R.T.

Met R.O.B.E.R.T. krijgt u geen advertenties, trackers of malware op uw computer

Een functie die de provider heeft toegevoegd is R.O.B.E.R.T. Dit is een afkorting die staat voor: Remote Omnidirectional Badware Eliminating Robotic Tool. Simpel gezegd zorgt deze tool ervoor dat u geen advertenties, trackers of malware op uw computer krijgt. Deze worden allemaal geblokkeerd.
50% van een gemiddelde website is advertenties en trackers. Door deze allemaal te blokken, is de laadsnelheid veel hoger. U kunt zo op een snellere manier het over het internet surfen.

Kan ik Windscribe legaal gebruiken?

Ja, u kunt Windscribe legaal gebruiken. Er is niets verboden aan het gebruik maken van een VPN. Omdat Windscribe zich niet in de EU of USA bevindt hoeven zij geen persoonsgegevens op te slaan. Hierdoor doet u dus niets tegen de regels.

Natuurlijk neemt dit niet weg dat u maar alles kunt doen wat u wilt. Strafbare feiten zijn nog steeds strafbare feiten. En de VPN is niet bedoeld om illegale activiteiten te ondernemen. De VPN geeft u de kans om zonder restrictie anoniem te internetten. En geeft u toegang tot het internet waar u anders misschien geen toegang tot had gehad.

Hoe downloadt u Windscribe?

Het downloaden van de provider kan erg gemakkelijk. Zowel op uw desktop of mobiele devices. Volgt u onderstaande stappen:

Meld u nu aan bij Windscribe
 1. Klik op de knop hierboven om de website van Windscribe bezoeken

 2. Ga naar de downloadpagina en kies op welk toestel u de software wilt installeren

 3. Installeer de app

 4. Open de app

 5. Koop een abonnement dat bij u past

Windscribe Netflix

Is het mogelijkmet Windscribe Netflix te kijken? Ja en nee. Wanneer u een gratis account neemt is de mogelijkheid er niet. Wanneer u een betaald abonnement neemt is er Windflix. Dit zijn aparte servers welke streamingdiensten aanbieden.

U kunt er dan voor kiezen Netflix te kijken vanuit de USA, UK, Canada en Japan. De meeste Netflix kijkers kiezen ervoor de USA versie te nemen. Dit omdat er een groter aanbod van shows en series is op de Amerikaanse Netflix.

Wilt u meer weten over waarom Netflix VPN’s blokkeert, neem dan een kijkje op onze Netflix VPN pagina.

Over Windscribe VPN

Over Windscribe VPN

Windscribe maakt gebruik van encryptie van militair niveau

Windscribe zorgt ervoor dat u veilig kunt surfen. De provider beschermt uw internet tegen hackers en virussen. Hiernaast geeft het u de mogelijkheid om anoniem het internet te surfen.

Er wordt gebruikt gemaakt van het OpenVPN protocol. Dit is bijna niet te kraken. Hiernaast hebben ze een DNS lek bescherming, worden IPv6 verzoeken geblokkeerd en wordt de AES 256 encryptie gebruikt. Dit zorgt ervoor dat Windscribe VPN een veilige en betrouwbare VPN is. Als gebruiker weet u zeker dat u veilig kunt surfen over het web.

U kunt Windscribe op alle apparaten die u heeft installeren. Waar veel VPN aanbieders een maximaal aantal devices hebben, werkt Windscribe hier niet mee. U kunt de app downloaden waar u wilt. U mag een account delen met uw directe familie. Het is tegen de regels om uw account te delen met mensen van buiten uw gezin. Echter kan dit niet gecontroleerd worden. De gegevens van uw apparaten worden namelijk niet opgeslagen.

Windscribe wat kost het?

Abonnement
Prijs per maand
Totale prijs
1 jaar
€4,08
€49,00
1 maand
€9,00
€9,00


Er zijn verschillende prijzen voor een abonnement. Het is afhankelijk van het abonnement dat u gaat afnemen.

 • Maandelijks plan: indien u ervoor kiest om slechts één maand gebruik te maken van de diensten van Windscribe dan kiest u voor het “Monthly plan”. Voor dit maandelijkse abonnement betaalt u €9,00 per maand. U heeft dan ook daadwerkelijk slechts 1 maand beschikking tot de VPN.
 • Jaarlijks plan: wilt u de Windscribe VPN voor langere tijd, dan kan dat ook. U kunt er dan voor kiezen een jaarabonnement te nemen. Dit “Yearly Plan” kost totaal €49,00, omgerekend is dat €4,08 per maand. Dit is een vrij laag bedrag op maandbasis voor de service die u ervoor terug krijgt.
 • Maak uw eigen plan: u kunt er ook voor kiezen een eigen plan samen te stellen. Dit is handig als u bijvoorbeeld enkel Nederland en de USA als IP adres wilt gebruiken. U kunt dan alleen deze twee selecteren. De kosten zullen dan nog wat lager uitvallen. Dit is natuurlijk afhankelijk van het aantal IP’s waar u voor kiest. Persoonlijk gaan wij liever voor het jaarabonnement en hebben alle mogelijkheden open.

Helaas is er geen mogelijkheid om Windscribe voor het leven te kopen. U kunt het beste de jaaroptie nemen. Dit geeft u een jaar lang de zekerheid van een goede VPN en de kosten zijn hierdoor aanzienlijk lager dan voor een maand alleen.

Betaalmethoden

Er zijn verschillende betaalmogelijkheden om uw abonnement te betalen. Helaas is er niet de optie tot iDeal. U zult daarom een ander betaalmethode moeten kiezen. Hieronder hebben we een overzicht van de verschillende betaalmethodes:

 • Bitcoin
 • Visa
 • PayPal

PayPal is voor de Nederlandse markt veruit het makkelijkste. Omdat u met een PayPal account direct vanaf uw bankrekening kunt betalen. Ook kunt u meerdere bankrekeningen of creditcards koppelen aan uw PayPal account.

Hoe werkt Windscribe?

Wanneer u het internet bezoekt wordt eigenlijk alles wat u doet opgeslagen. Hoe vaak gebeurt het niet dat u iets opzoekt en binnen een week advertenties hiervan op social media ziet. Conclusie: uw internet gegevens worden gevolgd. Dit kan een goede reden zijn om gebruik te maken van een VPN. Dit maakt uw connectie namelijk volledig anoniem. Niemand die uw sporen kan traceren.

Als u Windscribe VPN gebruikt op uw telefoon of computer, maakt u automatisch verbinding met een VPN server. Hierdoor surft u vanaf dan met een gecodeerd netwerk. De gegevens zullen onleesbaar zijn voor derden. Niemand kan uw digitale sporen op deze manier nog volgen. Bij Windscribe VPN worden uw gegevens ook niet opgeslagen. Uw browsegeschiedenis is dus niet te traceren.

Windscribe servers

Windscribe servers

Windscribe beschikt over een uitgebreid aantal servers in 110 verschillende steden

Windscribe heeft meer dan 300 servers verdeeld over de hele wereld. De servers zijn verdeeld over meer dan 110 steden in meer dan 60 landen. In elk werelddeel vindt u de servers terug. U beslist of u manueel een server gebruikt of u laat er een kiezen door de provider.

Naast de service biedt Windscribe ook een aantal Windflix opties aan. Windflix geeft u de mogelijkheid om te streamen vanuit uw favoriete locatie. Hiermee kunt u makkelijk Netflix streamen vanaf bijvoorbeeld de USA of de UK.

Voor wie is Windscribe geschikt?

Windscribe is eigenlijk voor iedereen geschikt die veilig het internet wil surfen. Reist u bijvoorbeeld veel dan kan het ideaal zijn voor op het vliegveld. Omdat u daar vaak openbare netwerken gebruikt. Een VPN maakt het dan veiliger.

Maar ook als u wilt streamen onderweg en u wilt uw eigen programma’s kunnen volgen, dan is de VPN ideaal. Omdat u uw favoriete programma’s nog steeds kan zien. Ook kan het gebeuren dat u in landen komt waar streaming of social media niet is toegestaan. Dan kan een VPN ook een oplossing brengen. Door de lokale IP adressen dan te mijden kunt u nog steeds de diensten gebruiken.

Als laatste is Windscribe ook geschikt voor mensen die geen digitaal spoor willen achterlaten. Voor mensen die privé willen surfen en van mening zijn dat niemand iets met hun internetgedrag te maken mag hebben is de VPN ook uitermate geschikt.

Windscribe functionaliteit

De verschillende functies die Windscribe aanbiedt maken uw ervaring erg positief. Het groot aantal servers verdeeld over de hele wereld zorgt ervoor dat u makkelijk en eenvoudig kunt inloggen vanuit deze landen. U heeft dankzij de goede servers hier geen lange wachttijden. Binnen no time heeft u de juiste verbinding te pakken.

Wij gaan hieronder dieper in op de verschillende functies en de nummers die bij Windscribe horen. U gaat ontdekken waarom zoveel mensen voor deze aanbieder kiezen.

Maximaal aantal devices voor Windscribe

Bij Windscribe heeft u niet te maken met een maximaal aantal devices. Of u nu uw smart tv, tablet. mobiele telefoon en laptop wil aansluiten, het kan. De regels van Windscribe geven wel aan dat een abonnement enkel door één huishouden gebruikt mag worden. Het is daarom niet toegestaan om uw account met vrienden te delen die elders wonen.

Voor welke apparaten en besturingssystemen is Windscribe geschikt?

U kunt de service op alle mogelijk besturingssystemen gebruiken. Het maakt dus niet uit wat voor device u heeft. Windscribe VPN kan u de juiste VPN diensten bieden. Niet alleen voor uw computers of laptop kunt u Windscribe gebruiken. Ook voor uw tablets en zelfs Smart tv is er een optie. En omdat er geen maximaal aantal devices is, kunt u Windscribe op al uw devices gebruiken.

Windscribe hoe werkt het voor Android?

Windscribe is zeer geschikt voor Android. Wanneer uw systemen op Android draaien kunt u hier met een gerust hart Windscribe voor gaan gebruiken. U kunt eenvoudig een Windscribe download maken in de Play Store.

De Windscribe Android app geeft u veilig en makkelijk toegang tot het internet. Maar op een volledig anonieme manier. Het geeft u toegang tot websites die u anders niet van bepaalde locaties zou kunnen openen.

Als u meer wilt weten over een VPN gebruiken op uw Android-toestel, dan verwijzen we u graag door naar onze Android VPN handleiding.

Windscribe hoe werkt het voor iOS?

Wanneer u een Mac computer heeft of een Apple iPhone, kunt u ook gebruik maken van Windscribe. U downloadt dan eenvoudig de app in de Apple App store. Windscribe geeft u dan moeiteloos versleutelde toegang tot het internet. Ongeacht waar u zich bevindt op dat moment. Met de Windscribe iPhone app krijgt u een nieuw IP adres toegewezen. Zo lijkt het alsof u op een andere locatie aanwezig bent. Dankzij de gedeelde IP adressen kan niemand de activiteiten naar u terugleiden.

Windscribe hoe werkt het op uw windows computer?

Wanneer u Windscribe op uw Windows computer installeert, heeft u ongelimiteerd toegang tot het open internet. Dankzij de VPN aanbieder is uw verbinding versleuteld en daardoor volledig privé. Ook is de verbinding veilig. Dankzij de versleutelde verbinding zijn uw persoonlijke gegevens niet inzichtbaar voor derden. Denk hierbij aan hackers, overheidsinstellingen en zelfs de internet providers.

Klantenservice bij Windscribe

Klantenservice bij Windscribe

Als u hulp nodig heeft, dan kunt vindt u op de website van Windscribe heel wat hulpmiddelen terug

Wanneer u hulp nodig heeft bij Windscribe kan dit heel eenvoudig. In het hoofdmenu staat de hulp optie. Wanneer u daar op klikt, krijgt u toegang tot de FAQ, de installatie handleidingen of the knowledge base. Dat laatste is een zoekmachine waar u uw vraag kunt stellen en u krijgt dan een overzicht van alle gerelateerde artikelen op de website.

Ook kunt u de live chat contacteren. Wanneer u daar een aantal keywoorden invult zal Garry uw antwoord geven. Garry is een computer die op basis van uw keywoorden een juist antwoord formuleert en u verwijst naar de juiste pagina om verdere info te lezen.

Ondanks dat het contact niet direct met een echt persoon is, helpt Garry uitermate goed. Wanneer u echt iemand nodig heeft krijgt u deze optie ook te zien van Garry. Wij hebben positieve ervaringen met de klantenservice. Wij hebben al onze vragen kunnen stellen aan Garry en hij heeft ons nooit in de steek gelaten.

Windscribe conclusie

Wij waren erg tevreden met Windscribe. Het is weliswaar niet de goedkoopste VPN maar daar krijgt u ook veel voor terug. Het is in onze ogen een absolute betrouwbare en veilige VPN. Met server mogelijkheden door de hele wereld.

Voor Netflix konden wij gebruik maken van de speciale Windflix servers. Dit was ideaal om vanuit Nederland toch de USA Netflix te kunnen kijken.

Wat erg fijn is aan Windscribe is dat er geen maximaal aantal apparaten is waar u de VPN voor kunt gebruiken. Dit maakte dat wij al zowel onze tv’s als telefoons als computers via de VPN konden laten lopen.

Ook de klantenservice vonden wij erg prettig. Ondanks dat er geen direct contact was met echte personen. “Garry” is zo goed geprogrammeerd dat de juiste antwoorden eenvoudig komen. Dit scheelt veel wachttijd wanneer u hulp nodig heeft.

Al met al was Windscribe voor ons een goede en zeer prettige VPN. Gebruiksvriendelijk met veel functies die wij graag zien. Wij raden u dan ook ten zeerste aan met deze service in zee te gaan.

FAQ - veelgestelde vragen

Ja, Windscribe heeft een gratis versie, maar u heeft daarmee bijlange na niet de opties die u bij een betaald abonnement krijgt. Wij raden u aan om de betaalde service te nemen. U betaalt hiervoor slechts €4 per maand. Mocht het u niet bevallen, heeft u 30 dagen geld-terug-garantie. Lees er meer over in onze Windscribe review.

Ja, Windscribe heeft als service Windflix. Hiermee kunt u Netflix streamen zonder geografische beperkingen. Dit is een groot voordeel van Windscribe omdat steeds minder VPN services deze optie aanbieden. U moet wel een betaald abonnement hiervoor hebben. Kijk u voor een volledig overzicht over Windscribe en Netflix op onze pagina.

Ja, er is een free trial beschikbaar bij Windscribe. Wanneer u zich aanmeldt, kunt u daarna de klantenservice contacteren. Zij helpen u dan met het verkrijgen van de gratis proefperiode. Bekijkt u ons overzicht van de verschillende abonnementen die de service aanbiedt in onze review.

Ja, het is mogelijk de Windscribe extensie te downloaden voor Chrome. Zo kunt u helemaal beveiligd surfen. Benieuwd naar de andere downloads of extensies die beschikbaar zijn? Lees dan zeker onze Windscribe review.

Ja, u kunt Windscribe legaal gebruiken om anoniem te internetten, geografische blokkades te omzeilen en uw internet volledig beveiligd te hebben voor buitenstaanders. Het feit dat u de service legaal kan gebruiken betekent niet dat u illegale activiteiten mag ontplooien. Voor meer informatie over het legaal gebruiken van Windscribe kunt u terecht in onze review.


Heeft u een vraag of een mening over het artikel? Deel het met ons!

Uw e-mail adres word niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht* Alle commentaren zullen worden gemoderated

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~vVTVTVTVv~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~