eToro review & ervaringen

Betaalmethoden
Skrill, PayPal, Neteller, VISA, Mastercard
Producten Forex, CFD's & cryptocurrencies
Ideale instapbedrag €200 (min. dep. €50)
Educatie Demo account
Voorwaarden Elke belegger dient zich na registratie te verifiëren. Hiervoor dient u bewijs van ID, bewijs van adres en bankafschrift aan te leveren.
Licenties CySEC, FCA
Wij vinden het top
Aanbieding

€40.000 virtueel

Demo account
Veilige link
Kies uw betaalmethode
MastercardNetellerPayPalSkrillVISA

Totale score
4.5/5
Jolien Follens
Auteur:

eToro is een van de beste brokers op het web. Met een uitgebreid aanbod, de mogelijkheid tot copy trading en licenties in Cyprus en het VK is dit geen verrassing.

Laatste update:
Makkelijk te gebruiken
95%
Uitstekend
Functionaliteit
90%
Heel goed
Mobiel/App
95%
Uitstekend
Klantenservice
89%
Goed
Veiligheid
92%
Heel goed

eToro Review: ervaringen en uitleg

Is eToro betrouwbaar of is deze broker een scam? Om een antwoord te krijgen op deze vragen, hebben wij ze onderworpen aan een onafhankelijke broker test.

etoro-review-en-ervaringen

De registratie pagina van eToro

Deze online broker bestaat ondertussen al 12 jaar, maar betekent dit ook dat eToro veilig is? In deze onafhankelijke review geven we een uitleg op onder meer de volgende vragen: Kunt u een eToro demo account openen waarmee u risicoloos kunt beleggen? Hoeveel bedragen de eToro kosten? Kunt u er veilig geld storten? En over welke licenties beschikt eToro? Het antwoord op al deze vragen vindt u in deze eToro review.

Wat zijn onze eToro ervaringen?

Het beleggen bij eToro is ons goed bevallen. We hebben veelal positieve eToro ervaringen opgedaan. Wij gaan ze met u delen in onze eToro review. De broker heeft een overzichtelijke website waar u makkelijk tussen de verschillende menus kunt navigeren.

De website wordt aangeboden in het Nederlands wat het handelen erg gemakkelijk maakt. Ze hebben een transparante klantenservice die  24/7 voor u klaar staat. Dit maakt de site betrouwbaar en transparant. Natuurlijk zijn er ook een aantal zaken voor verbetering vatbaar. Zo kunt u bijvoorbeeld niet betalen met iDeal en de klantenservice is niet in het Nederlands. Wij zetten alle voor- en nadelen op een rijtje voor u:

De voordelen van eToro
 • Transparante broker
 • Copy trading
 • Uitgebreid aanbod: valuta, crypto, ETF’s, indices, aandelen, grondstoffen
 • Licenties in Cyprus en Verenigd Koninkrijk, geregistreerd bij de AFM
 • 24/7 klantenservice
De nadelen van eToro
 • Geen iDeal storting mogelijk
 • Klantenservice in het Engels

eToro scam of veilig en betrouwbaar?

etoro-scam-of-veilig-en-betrouwbaar?

eToro een veilige en betrouwbare broker

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: eToro is een betrouwbare broker. U hoeft niet bang te zijn voor een eToro scam. Maar wat maakt een broker als eToro betrouwbaar?

Ten eerste, is het belangrijk dat de online broker één of meerdere licenties heeft bij gerenommeerde autoriteiten. De online broker beschikt over twee licenties, bij de CySec en de FCA. Het bedrijf staat ook in Nederland ingeschreven bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dit betekent dat het gereguleerd wordt door drie gerenommeerde autoriteiten, wat zeker een goed teken is. Deze autoriteiten zorgen ervoor dat een eToro scam uitgesloten is.

Een tweede reden waarom eToro betrouwbaar is, is omdat de transacties met echt geld op een veilige manier verlopen. Dit gebeurt d.m.v. SSL-versleuteling. SSL technologie zorgt ervoor dat de data versleuteld wordt verstuurd tussen gebruiker en website. Data wordt hierdoor onleesbaar voor derden. Wanneer een site gebruik maakt van SSL, kunt u dit zien aan de https:// aan het begin van de URL.

Ten slotte, vindt eToro verantwoord beleggen ook heel belangrijk. Daarom kan u dagelijks, wekelijks en maandelijks de risicoscore van alle gebruikers raadplegen. Deze score toont aan hoeveel risico u loopt als u de strategieën van een andere gebruiker kopieert.

Als een gebruiker meerdere keren een risicoscore van 8 of hoger behaalt, dan wordt het kopiëren van zijn/haar strategieën geblokkeerd. Het is daarom erg belangrijk dat u eerst de risicoscore van een gebruiker raadpleegt vooraleer u een strategie kopieert.

Zoals u kan zien, is eToro betrouwbaar en hoeft u niet bang te zijn voor een eToro scam.
Wij vatten voor u samen wat eToro betrouwbaar maakt:

 • Licenties in Cyprus en het Verenigd Koninkrijk
 • Geregistreerd in Nederland bij de AFM
 • Financiële transacties gebeuren m.b.v. SSL-versleuteling
 • Copy trading. Om ervoor te zorgen dat u geen risicovolle strategieën kopieert en mogelijk veel geld verliest, maakt eToro gebruik van een risicoscore.
 • eToro demo account t.w.v. €100.000 (virtueel geld) waarmee u risicoloos kunt leren beleggen
Meld u nu aan bij eToro

eToro scam of is mijn geld veilig?

Van een eToro scam is zeker geen sprake. Het is een betrouwbare broker die heel wat maatregelen getroffen heeft om een veilig handelsplatform aan hun klanten aan te bieden.

 • Ten eerste, worden de fondsen die de klanten overmaken naar hun account, gestort op een afzonderlijke rekening. Zo wordt het geld van de klanten bij veilig bewaard en worden de klanten beschermd. Dit betekent bovendien dat zij deze fondsen niet voor andere doeleinden kan gebruiken zoals investeringen of het betalen van hun werknemers.
 • Ten tweede, ontvangen alle geregistreerde klanten hun stortingen terug tot max. €20.000 in het geval dat de broker failliet wordt verklaard.
 • Daarnaast volgt de broker de ESMA-richtlijnen nauwlettend op: klanten worden gewaarschuwd voor risicovolle beleggingen. Ook kan het saldo van de belegger nooit onder nul komen te staan. Dit zijn maatregelen die werden opgelegd door de ESMA om ervoor te zorgen dat klanten bij eToro veilig kunnen beleggen.

Het is dus duidelijk dat eToro veilig is.

Kort samen gevat de maatregelen die uw geld beschermen:

 • Geld van de klanten wordt op een afzonderlijke rekening gestort
 • Beleggerscompensatie tot €20.000
 • De broker volgt de ESMA-richtlijnen en waarschuwt klanten voor risicovolle beleggingen
 • Het saldo van de belegger kan nooit onder nul komen te staan

Hoe is eToro gereguleerd?

eToro beschikt over vergunningen van de CySEC en de FCA. De CySEC is de vergunning verstrekker van Cyprus. In Cyprus zitten veel online brokers gevestigd. Cyprus valt binnen de EU en daarom is de vergunning geldig binnen Europa. De FCA is de financiële waakhond van het Verenigd Koninkrijk. Ook xfmet deze vergunning mag een online broker zijn diensten aanbieden binnen Europa. Beide vergunningen worden gezien als de top vergunningen die een online broker kan hebben.

Naast deze vergunningen worden ze ook gecontroleerd door de AFM. Dat is de Nederlandse Financiële waakhond. De AFM wil een samenwerking met brokers die Nederlandse klanten accepteren. Zij kunnen extra controles doen naast de CySEC en de FCA.

Om al deze controles goed door te komen houdt de broker zich volledig aan de wet. Hierdoor heeft de broker de gewilde licenties ontvangen van CySEC en de FCA. Dit garandeert dat er van een eToro scam geen sprake kan zijn. Deze licenties maken dat eToro betrouwbaar is om te gaan handelen. En dat eToro veilig is om geld te storten en opnemen.

hoe-is-etoro-gereguleerd

eToro een betrouwbare broker

Technische veiligheid

De website van de broker is technisch gezien ook goed beveiligd. Ze werken met SSL technologie. SSL technologie zorgt ervoor dat alle data versleuteld verstuurd wordt tussen eToro en de gebruiker. Dit zorgt ervoor dat de data niet door anderen te lezen is. Uw data is hierdoor veilig en ook al uw transacties zijn hierdoor beschermd. U kunt eenvoudig zien dat eToro gebruik maakt van de SSL technologie. De website begint met https: Dit betekent dat de website beschermd is door de SSL technologie. Naast de SSL technologie heeft de broker een 24/7 fraude team. Dit team houdt alles in de gaten en grijpt in zodra er verdachte zaken worden geconstateerd. Hiernaast werken ze natuurlijk ook met de nodige zware firewalls.

Hoe contacteer ik de eToro klantenservice?

hoe-contacteer-ik-de-etoro-klantenservice?

De eToro klantenservice

De eToro klantenservice is te bereiken via live chat of via een online ticket. Een belegger dient ingelogd te zijn om de eToro klantenservice via de live chat te bereiken. De live chat is 24 uur per dag bereikbaar van maandag tot en met vrijdag. De voertaal voor de live chat is Engels. Het hebben van een transparante klantenservice geeft weer dat er geen sprake is van een eToro scam. Een goede, adequate klantenservice is onderdeel van een betrouwbare broker. Het is één van de zaken die eToro betrouwbaar maakt.

Het online ticket kan in het Nederlands worden ingevuld. Hier kan aangegeven worden wat het probleem is. Het ticket kan dan direct naar de juiste hulp afdeling worden verzonden. In het online ticket kan een bijlage worden toegevoegd. Bijvoorbeeld een print screen van een foutmelding die ontvangen wordt.

Het antwoord op vele vragen is ook te vinden in het eToro help centrum. Hier kunnen antwoorden op vele basisvragen gevonden worden. Het help centrum scheelt veel tijd omdat u direct een antwoord heeft op uw vraag. U hoeft niet op een antwoord te wachten van uw ticket of de live chat. Het help centrum wordt aangeboden in meerdere talen inclusief Nederlands. Dit maakt het gebruik handig en gemakkelijk.

Hoe werkt eToro?

Hoe werkt eToro? We geven u hier een uitleg over hoe de site werkt. Laten we eerst nog eens benadrukken dat de eToro betrouwbaar is. U kunt veilig bij hen handelen. Dit dankzij de verschillende EU licenties die zij hebben. Als u bij eToro gaat handelen kunt u een account aanmaken. Ons advies is te beginnen met een demo account. U krijgt dan €100.000 virtueel geld om te leren beleggen.

Bij het aanmaken van een account, krijgt u meteen toegang tot de eToro demo account.

Volg onderstaande stappen om u aan te melden bij eToro:

 1. Registreer u hier bij eToro en maak een gebruikersnaam aan.

 2. Vul uw e-mailadres in en maak een wachtwoord aan.

 3. Accepteer de voorwaarden en klik op account maken

 4. Vink de vakjes i.v.m. de algemene voorwaarden en het privacybeleid aan.

 5. Klik op account maken en check de verificatie email.

Wanneer u voelt dat u klaar voor bent om voor echt geld te beleggen. Kunt u een storting maken. Het instap bedrag, de minimale deposit, is €50. Een storting is snel gemaakt met, PayPal, Skrill, Neteller of Visa. Alle stortingen zijn beveiligd met SSL technologie. U kunt veilig geld storten.

Na de storting kunt u gaan beleggen voor echt geld. U kunt zelf een portfolio maken. Of u kun er voor kiezen een ervaren belegger te volgen. Dit is Copy Trading. U kiest een ervaren belegger en automatisch doet u hetzelfde als wat hij doet. U hoeft hier verder niets meer voor te doen.

Voor u met echt geld gaat beleggen is een account verificatie nodig. Dit doet u eenvoudig door een bewijs van id en een bewijs van adres up te loaden. De broker zal ook een aantal vragen stellen over uw kennis en financiële situatie. Dit is een standaard procedure en onderdeel van een transparante en betrouwbare broker.

Als u uw geld wilt laten uitbetalen kunt u dit eenvoudig doen. U kunt een geld opname aanvragen naar dezelfde methode als waarmee u gestort heeft.

Is er een eToro bonus?

Online brokers met een vergunning bij de CySec mogen geen bonussen meer weggeven aan nieuwe klanten. Dit betekent dat u geen eToro bonus ontvangt als u een account aanmaakt.

Ze bieden dus geen bonus meer aan, maar beginnende beleggers kunnen wel leren beleggen met een gratis eToro demo account t.w.v. €100.000 virtueel geld. Met deze account kan u risicoloos allerlei strategieën uitproberen en handelen in verschillende financiële producten als valuta, cryptocurrency en CFD’s. Dit is een van de redenen waarom eToro betrouwbaar is en waarom er geen sprake is van een eToro scam.

Zodra u uw account heeft geopend kunt u kiezen tussen uw demo account en uw echte account. Voor u volledig kunt beleggen, storten en opnemen moet u uw account verifieren. Dit kunt u eenvoudig doen door het uploaden van uw documenten.

Indien u direct een demo account wilt openen bij eToro klikt u dan op de groene button beneden aan de pagina. U wordt dan direct naar de inschrijving voor het demo account gestuurd.

Hoe is het aanbod bij eToro?

hoe-is-het-aanbod-bij-etoro?

Het aanbod van eToro

Bij eToro vindt u een heel uitgebreid aanbod financiële producten terug. U kan er handelen in Forex, cryptocurrencies en CFD’s op grondstoffen, aandelen, ETF’s en indices. Hieronder gaan we dieper in op de verschillende producten die worden aangeboden bij deze online broker.

Forex

U kan speculeren op 47 verschillende valuta. Deze valuta variëren van major valutaparen als EUR/USD en USD/CAD tot exotische valutaparen als EUR/HUF (Hongaarse Forint). Wanneer u meer wilt lezen over Forex en hoe het handelen hier in werkt? Op onze Forex beleggers pagina vindt u alle informatie die u nodig heeft om goed te kunnen beleggen in Forex.

Let wel op: bij deze online broker worden valuta’s enkel als CFD’s verhandeld. U hoeft dus de valuta niet te kopen om erin te handelen.

CFD

U kunt investeren in CFD’s in aandelen, grondstoffen, ETF’s en indices. Zo kan u aandelen van bekende bedrijven als Facebook en Amazon kopen of kan u beleggen in grondstoffen als goud, aardgas en olie. Daarnaast kan u handelen in ETF’s als VXXB, HMMJ, QQQ en TLT of indices als NSDQ100, FRA40, DJ30 of GER30.  Wilt u weten wat CFD handel is en hoe het werkt? Wij schreven de perfecte CFD guide voor u. Hier leest u en leert u alles over CFD handel.

Cryptocurrency

Er is de mogelijkheid om te investeren in eToro crypto als Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin en Dash. Ook kunt u Ripple, Cardano, IOTA, Stellar, EOS, NEO, TRON, ZCash, Binance Coin en Tezos terugvinden.

Sinds 2018 kunt u bij eToro crypto kopen. Dit betekent dat u de munt echt bezit en niet investeert in CFD’s. Voorheen was dit niet mogelijk. Wilt u meer informatie over investeren in cryptocurrency? Raadpleeg dan zeker onze uitgebreide cryptocurrency handleiding.

Wat is de eToro wallet?

wat-is-de-etoro-wallet?

eToro wallet voor uw cryptocurrency

Wanneer u eToro crypto koopt kunt u dit bij hen opslaan. De broker heeft een eigen eToro crypto wallet. Hierin kunt u op een veilige manier uw crypto’s als : BTC, Ripple, Ethereum etc in opslaan. Het voordeel van een wallet bij de broker is dat u niet uw crypto’s heen en weer hoeft te bewegen. U kunt alles veilig in één account houden. U kunt de eToro crypto wallet eenvoudig downloaden voor uw mobiele telefoon. U kunt dit doen in de App store of Google Play store.

Social trading en copy trading ervaringen

copy-trading-en-social-trading

Copy trading bij eToro

Hierin onderscheidt de broker zich van de concurrentie. Bij deze online broker kan u namelijk sociaal beleggen. Wat is copy trading en wat is social trading?

Wat is social trading:

Dit verwijst naar een combinatie van trading en sociale media. Zo krijgt u een sociale nieuwsfeed te zien als u inlogt op uw account. De broker werkt als het ware als een sociaal netwerk. U kan uw feed personaliseren, wat betekent dat u zelf kiest welke beleggers en financiële producten u volgt. Daarnaast kan u er uw eToro ervaringen delen. U kan ook andere gebruikers contacteren. Bovendien vindt u er dezelfde opties terug als bij andere sociale netwerken: u kan berichten plaatsen, delen, opmerkingen plaatsen, etc.

Wat is copy trading?

Copy trading is het kopiëren van strategieën van andere beleggers. Er worden beleggers gepresenteerd die de moeite waard zijn om te volgen. Op het profiel van de beleggers vindt u meer informatie over hun investeringen, winsten en verliezen. Zo kan u op basis van deze informatie, en de eToro ervaringen van andere gebruikers, een portefeuille samenstellen. Onze copy trading ervaringen waren zeer positief. Wij hebben een aantal trader bekeken die handelde op een manier die ons beviel. Door de copy trading optie konden wij traden op een manier die ons beviel, zonder dat we hiervoor steeds online hoefde te zijn.

eToro kosten

Wanneer u gaat handelen worden er door eToro kosten in rekening gebracht. Dit zijn de spreads. De spread is het verschil tussen de koopprijs en de verkoopprijs. De koopprijs zal altijd wat hoger liggen dan de verkoopprijs. Het verschil tussen de koop- en verkoopprijs is het geld wat de broker aan de transactie verdient.

Een overzicht van verschillende spreads:

Financieel product
Spread
Cryptocurrency
0,75%-3,45%
Aandelen
0,09% (voor zowel kopen als verkopen)
ETF’s
0,09%
Forex
1-50 pips
Grondstoffen
2-45 pips
Indices
4-1200 pips


Wanneer u geld gaat opnemen van uw account zitten hier kosten aan. Er wordt €25 in rekening gebracht wanneer u een uitbetaling laat doen. Ook worden er rollover-kosten in rekening gebracht (nacht en weekend).

Indien een account inactief is zal er €10 per maand in rekening worden gebracht. Inactief betekent dat er minimaal 12 maanden niet ingelogd is geweest. Dit stopt op het moment dat er weer ingelogd wordt. Indien men vooraf alle eToro kosten wil weten is hier een duidelijk overzicht van te vinden op de website.

eToro review: account overzicht

Als belegger heeft u meerdere opties wanneer het op een account aankomt. Dit heeft te maken met uw ervaring, het geld wat u te spenderen heeft. En zelfs met uw geloof. Wij informeren u hier over de verschillende opties:

Voor beginners een uitstekend account. U krijgt in het eToro demo account €100.000 virtueel geld. Hiermee kunt u risicoloos beleggen. Het is virtueel u kunt niets verliezen. U kunt op deze manier gratis leren beleggen door middel van doen. Het is aan te raden dit te doen in combinatie met de Trading Academy. Hier krijgt u gratis informatie over beleggen

Dit is het account waarmee u begint met handelen zodra u zich heeft geregistreerd. Een minimale storting van €50 is hierbij vereist. Zodra u een eerste storting heeft gemaakt kunt u beginnen met handelen. Na de verificatie van uw account kunt u ook een geld opname aanvragen. Wij raden u aan met een bedrag rond de €200 te starten. Dit geeft u genoeg ruimte om te kijken naar het hoe en wat.

Wanneer u een Islamitisch account krijgt handelt u binnen de regels van de Sharia. Zo wordt er geen riba (rente) gerekend. Kan er zonder vertraging gekocht en verkocht worden en kosten van de transacties moeten direct worden betaald. Om een islamitisch account te kunnen openen moet het volgende gedaan worden. Het standaard account moet volledig geverifieerd zijn. Er moet een investering van minimaal €900 gemaakt worden

Indien u als trader kunt aantonen de juiste ervaring te bezitten kunt u een professioneel account openen. Als eisen worden gesteld dat u een portemonnee heeft met meer dan €500.000 aan financiële instrumenten. Ook moet u minimaal één jaar werkzaam zijn geweest in de financiële sector. Nadelen van een professioneel account zijn het afzien van bepaalde ESMA beschermingen. Bijvoorbeeld de compensatieregeling. Het grote voordeel van het hebben van een professioneel account is het niet langer gebonden zijn aan een beperking van de hefboom.

eToro betaalmethoden

Indien u als belegger beslist te gaan traden op bij de broker zal er een eerste storting gemaakt moeten worden. Alle stortingen zijn beveiligd door SSL. Deze technologie zorgt ervoor dat al uw persoonlijke gegevens veilig zijn. Zo weet u zeker dat geld storten bij eToro veilig is.

Hoe stort ik geld bij eToro?

De broker biedt tal van methoden om geld te storten. Indien een belegger een storting wil maken kan hij dit doen door een van de volgende methodes te gebruiken:

Methode
Hoe snel?
Min. storting
Max. storting/transactie
Giropay
Tot 1 werkdag
€50
€30.000
PayPal
Direct (via e-cheque: 5-7 werkdagen)
€50
€20.000
Neteller
Direct
€50
€10.000
Skrill
Direct
€50
€10.000
Bankoverschrijving
3-5 werkdagen
€500
Onbeperkt
Creditcard
Direct
€50
€40.000
China Union Pay
Direct
€50
€20.000
Webmoney
Direct
€50
€50.000
ACH
2 werkdagen
€50
€50.000


Momenteel biedt de broker nog geen iDeal of Trustly aan. Dit is een punt van verbetering in de toekomst. Zodra iDeal of Trustly aan de betaalmethoden worden toegevoegd zal het in onze eToro review vermeld worden.

Wat is de eToro minimum deposit?

De eToro minimum deposit voor de eerste storting betreft €50. Dit is het instapbedrag waarmee een trader kan beginnen. De eToro minimum deposit, na de eerste storting, is ook €50. Dit betekent indien een belegger zijn account wil opwaarderen, in een later stadium, er een minimum deposit van €50 is vereist.

Wij zijn zelf met €200 begonnen. Dit bedrag geeft wat meer speelruimte en een betere kans op een winst indien er een zwakker start is.

eToro geld opnemen

Bij eToro geld opnemen is ook geen probleem. Indien een belegger winsten wil opnemen dient er een minimale uitbetaling van €50 te worden gedaan. De wetgever vereist dat een uitbetaling wordt gedaan naar dezelfde methode waarmee gestort is. Stort de belegger met PayPal dan zal de uitbetaling ook naar PayPal gaan. Wilt u meer weten over PayPal en hoe deze betalingsmethode werkt? Dan kunt u onze PayPal review voor brokers lezen. Hierin vertellen wij u hoe u bij brokers kunt storten met deze betaalmethode. Stort de trader met Skrill dan is de uitbetaling ook naar Skrill. Deze regels zijn opgelegd door de verstrekker van de licentie.

Wederom maakt dit duidelijk dat er geen eToro scam is. Maar dat eToro veilig is en dat eToro betrouwbaar is. Ze werken 100% volgens de regels. Voor het geld opnemen wordt €25 in rekening gebracht. Het verwerken van een opname verzoek duurt maximaal 1-2 werkdagen. Dit is indien een account volledig geverifieerd is.

Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde tijd voor het ontvangen van geld:

Betaalmethode
Gemiddelde tijd voor het ontvangen van geld
China Union Pay
1-2 werkdagen
Creditcard/debetkaart
tot 8 werkdagen
Neteller
1-2 werkdagen
Paypal
1-2 werkdagen
Skrill
1-2 werkdagen
Bankoverschrijving
tot 8 werkdagen

eToro app

etoro-app

eToro app voor handelen onderweg

De eToro app wordt aangeboden voor zowel iOS en Android. De app kunt u gratis downloaden in de Apple App store of Google Play store. U kunt de eToro app downloaden op uw telefoon en tablet. Op beide besturingssystemen werkt de app zeer goed. De eToro app heeft dezelfde functies als de desktopversie. Een snelle en overzichtelijke navigatie. Makkelijk geld storten of opnemen. Kopen en verkopen zonder problemen. En ook de klantenservice is eenvoudig te contacteren.

Tevens is er de mogelijkheid om real time updates te krijgen. De real time updates van de eToro app kunnen helpen met het nemen van trading beslissingen. De eToro app is ondermeer te downloaden in de Nederlandse taal. De eToro app is ideaal voor beleggers die onderweg zijn. U hoeft geen koop of verkoop optie te missen.

Licenties en bedrijfsinformatie

Met miljoenen klanten zijn ze een van de populairste brokers op het internet. Dat is op zich geen verrassing, want deze broker biedt heel wat verschillende producten aan en maakt gebruik van een intuïtief sociaal handelsplatform. U kan er strategieën van andere beleggers volgen, analyseren en zelfs kopiëren. Het bedrijf zorgt ervoor dat zowel de beginnende als de doorgewinterde handelaar er terecht kunnen.

De broker werd opgericht in 2007 en heeft licenties in Cyprus en het Verenigd Koninkrijk. eToro staat ook in Nederland ingeschreven, namelijk bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dit betekent dat het gereguleerd wordt door drie gerenommeerde autoriteiten.

Deze autoriteiten houden alle processen zorgvuldig in de gaten en spreken de broker erop aan als ze iets doen wat niet door de beugel kan. Dankzij deze vermaarde licenties en de registratie bij de AFM, wordt een eToro scam volledig uitgesloten en mag u er zeker van zijn dat eToro betrouwbaar en veilig is.

eToro conclusie

De belangrijkste conclusie is dat eToro betrouwbaar is. Ze treffen de juiste maatregelen om data gegevens te beschermen. Het geld van beleggers wordt, tot €20.000, beschermd tegen een bankroet van de broker. Hiernaast hebben ze ook licenties van de welbekende CySEC en FCA en de controle van de AFM. Zo weet u zeker dat eToro veilig is. Door deze licenties, en controles, kan er nooit sprake zijn van een eToro scam.

Er is een groot aanbod van handelsinstrumenten. Wanneer u start met het eToro demo account kunt u beginnen met risicoloos traden. U start met een balans van €100.000 virtueel geld. Het leercentrum is zeer uitgebreid en geeft, in combinatie met het demo account, de beginnende belegger een uitstekende leerschool.

Eventuele vragen kunnen bijna allemaal beantwoord worden in het helpcentrum. Voor verdere informatie is er een chatservice die snel en adequaat antwoord geeft. De klantenservice is 24 uur per dag bereikbaar op werkdagen.

De samenwerking met grote betaalproviders betekent dat eToro betrouwbaar te boek staat. Door de uiterst professionele manier van werken van de broker raden wij aan dit platform te gebruiken om te beleggen. Zowel op desktop als mobiele telefoon hebben wij zeer positieve eToro ervaringen.

FAQ - veelgestelde vragen

eToro is 100% betrouwbaar  Zij zijn voorzien van de juiste licenties. Leest u hier waarom eToro betrouwbaar is en wat zij doen om veilig en betrouwbaar te blijven.

Copy trading is het kopiëren van strategieën van andere beleggers.  Hoe dit werkt leest u hier. Ook leest u hier hoe Social Trading in zijn werk gaat.

Onze eToro ervaringen zijn meer dan goed. Wij zijn zeer onder de indruk van deze broker. Leest u in onze review meer over onze ervaringen. Hier leest u ook waarom wij deze positieve ervaringen hebben opgedaan.

Er worden verschillende soorten kosten aangerekend bij eToro. Zo betaalt u spreads, rollover-kosten en toeslagen op geldopnames. Daarnaast worden ook kosten in rekening gebracht voor inactieve accounts.

De eToro wallet is volledig veilig. U kunt deze gebruiken voor het opslaan van uw cryptos. Leest u hier onze ervaringen met de wallet en waarom deze veilig is.


Opmerkingen

Luuk Wouda

Luuk Wouda 25 mei 2024 um 10:15

Dag Joost,

Het kan zijn dat uw account nog niet geverifieerd is. Dit is bij eToro een vereiste voor u een withdrawal aanvraagt.
Om hier een volledige zekerheid over te krijgen raad ik u aan de customer support te contacteren. Zij kunnen u dan verder helpen met het laten uitbetalen van uw balans.


Avatar

Joost Delanote 21 mei 2024 um 16:01

Beste

ik heb vandaag 2 stortingen uitgevoerd en nog geen transacties uitgevoerd en bij “geld opnemen” staat mijn opneembaar saldo op 0.Hoe kan ik dit opneembaar saldo terug op volledige cash saldo brengen?

dank bij voorbaat
mvgr
Joost


Avatar

Vermogen Groeien met Investeringen: 5 Handige Manieren | Grandlife 24 juni 2020 um 09:16

[…] Wil je beleggen bij een van deze online brokers maar weet je niet hoe je te werk gaat? Je vindt meer informatie in een eToro review. Je hoeft helemaal geen expert te zijn om te beleggen in financiële producten. Dankzij de demo […]


Heeft u een vraag of een mening over het artikel? Deel het met ons!

Uw e-mail adres word niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht* Alle commentaren zullen worden gemoderated

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~vVTVTVTVv~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~